#22:
Re: [VIDEO] "Moj Osijek se ne da" - pogledajte dokumentarac
Autor:
Vilenjak
Postano:
03.08.2011. 11:48
Film je neoboriv dokaz da u ratu muze nisu šutjele nego su iz svega glasa pjevale“, kaže autorica filma Nada Prkačin.
|
film je neoboriv dokaz da autorica filma ne razlikuje muze od tenkova i domoljubne pjesmuljke od pjevanja na sav glas
...
...
da ali nikada nije bio Ocek.......
|
i to je bilo njegovo istinsko bogatstvo. kao uostalom i cijele Sclavoniae. onoga trenutka kada je Grad na Dravi postao isključivo Osijek, a bogata Slavonija graničarska Šokadija, piši propalo. možeš i na engleskom. a možeš napraviti i film na tu temu.
...
točnije..
Ime Osijek su Hrvati dali naselju zbog ponešto povišenog mjesta od okolih voda, mjesto gdje je "oseka" , te je suho i pogodno za izgradnju nastambi. U jednom dokumentu se ime spominje kao Ösek, kao i Oesek, da bi pod uticajem mađarskog jezika i njegove prilagodbe bio zapisan kao Eszek ili Ezeek. Kasnije su varijante, Essegg, njemačka ili Essec, latinska, samo jezične prilagodbe izvornom hrvatskom.
|
jest, jest, prvo što su paganske amebe napravile kad su stigle u ovu močvaru bilo je saznati od izvornih domorodaca / starohrvatskih ijekavičara (tj. ijekavičarki Buge, Tuge i blažene djevice Marije, obzirom da su svi muški bili na prvim crtama obrane od okolnih voda) kako se zove Grad ponad Drave. tek nakon tog ključnog zapisa u svoj genetski kod mogle su započeti evoluciju (Hrvati nisu trošili papirus neotporan na vlagu, već svoje zapise ostavljali u amebama). zatim su u plodnu Hrvatoniju počela stizati prva agresorsko-sclavenska plemena (ščakavci, ikavci, ekavci, jekavci, kekavci), padežima neskloni (agresivni) Mađari, agresorsko-prljavi Turci (u paketu s još prljavijim pravoslavcima), agresorsko-zlobne Švabe, Židovi, i mnogi, mnogi drugi. konačno, stigao je i svizac (direktni potomak onih ameba) koji je sve to lipo zamotao u slasnu nazijonsku čokoladu koju mladi (nasukani) Osječani danas kusaju po monoetničkim školama.
projdite se, moja braćo draga, takvih skula, smišljenih od vraga. (rekao bi vam Matija Antun Relković)
...
Sadrzajno vrlo dirljivo sjecanje na vrijeme jednog posebnog zajednistva i inata i kao sto Dane kaze - nesto sto se nikada nece ponoviti.
|
mnogi su tako mislili. pa se zajebali. dovoljno je prolistati bilo koju zbirku tzv. narodnog stvaralaštva iz perioda NOB-a, pa vidjeti da taj, sasvim iskren "osjećaj zajedništva, inata i prkosa" ni po čemu nije jedinstven, poseban i neponovljiv. recimo, moja pokojna baka proživjela ga je dvaput (dakle drugi put 1991. kao prognanica iz Vukovara). nesreća ovih prostora je što se ti "neponovljivi osjećaji" malkic prečesto ponavljaju.
...
pola sata sam trpio to mučenje i onda ugasio tv.
|
ako je za utjehu, ni drugi se nisu proslavili (primjer 1, primjer 2).
...
Ama, volim tambure; samo ne volim kič.
|
(umirem od smijeha)
rekoh ja odavno da treba otvoriti poseban topic Biseri. pa dobro, "kritičarko", a što je današnji folklor nego kič?
...
U jednom od svojih tekstova
|
u kojem?
...
O napadnom isticanju Kramarića to je druga priča, ali koja samo potvrđuje u što se htv pretvorio.
|
zanimljivo kako nisi primjetio napadno isticanje Glavaša, a Kramarićevo (koji za razliku od Glavaša nije lažno prikazan kao fajter na prvoj crti) jesi. samo, nije to problem HRT-a, već tvoj, osobni.
|