#20:
Autor:
Winter
Postano:
06.06.2011. 14:22
U gradu Osijeku živi 114.616 stanovnika.(Popis stanovništva iz 2001. godine), po novom ćemo vidjeti. Iz analize Državnog zavoda za statistiku - podatak da je sam Osijek (bez prigradskih naselja) u šesnaest godina - od popisa stanovništva 1991. godine, kada je imao 104.775 do podatka o broju stanovnika iz 2007. godine prema kojemu ima 86.935.Uz pretpostavku da u svakom mjesnom odboru ili gradskoj četvrti imamo povjerenstvo od 5 članova te glavno gradsko povjerenstvo sa pet članova: 5 članova u 15 MO I GČ – 70 članova (100 kn neto); 5 članova u Gradskom povjerenstvu za referendum (200 kn neto), Kako u grad Osijek ulaze i prigradska naselja prema podatcima sa zadnjih izbora, s pravom glasa je 102619 osoba, dakle uzmimo da treba toliko listića. Provjera biračkog popisa, kao obvezan posao u redovito radno vrijeme obavili bi službenici ili pripravnici, ili studenti Pravnog fakulteta u sklopu stručne prakse.Neka je jedan listić – 1 kuna tiskanje dakle okvirno bi se moglo zaključiti da bi cijena referenduma u Osijeku bila 110000 kuna. Naravno – ja sam laik za financije pa sve ovo uzmi uvjetno.
|