#21:
Re: Širokobriješki Mepas za 6 milijuna eura kupio Kandit
Autor:
Yoanna35
Postano:
22.05.2011. 12:00
Ja sam svoje oko Hercegovine davno napisala, no demantirala bi Mungosa, ne izvlače samo Hercegovci dobit iz svojih firmi, izvlače ju svi. Što će vlasnik raditi s tim novcem je stvarno njegova stvar. Stranci to rade na puno perfidnije načine, papirnato toliko zakukuljeno da nakon što te to lupi tek shvačaš bit , sve legalno , crno na bijelo na papiru. Naši ( Hercegovina, Posavina, Dalmacija,....) vlasnici su bebe za strance .
A) stranac kupi tvrtku koja ima proizvodnju i naravno skladišni prostor, onda taj skladišni prostor iznajmi tkđ. stranoj tvrtki, a ova matičnoj za stajanje 1 palete po danu naplati 50kn, dnevna proizvodnja je preko 600 paleta
uvodi sustav kontrole sirovina, a naš je vjerjte mi na riječ dovoljan, no mora se poštivati vlja, kontroliraju se izmišljene stvari kao što je ionizirajuće zračenje, pesticidi koji se u HR ne koriste, sve to se radi opet u samo jednom labosu u zemlji porijkla stranca..iznos jednak onom koje treba cijeli odijel za plaće i funkcioniranje
C) uvodi se strogi standard ,nemam ništa protiv, ali oni kao pregledaju palete, nađu od 30 da je njih 20 kao neispravno, to ostaje tamo, te se matičnoj tvrtci ispostavlja račun za spaljivanje istih
D) kupujući tvrtku, kupe brend jednog proizvoda, taj proizvod se nastavlja proizvoditi, te se opet matičnoj-dakle njegovoj firmu koja je to prizvela naplaćuju mjesečni anuiteti za korištenje brenda
E) neki proizvodi se proizvode u istočnoevropskim zemljama, da li se isplati ..neka je cijana proizvedene robe 30 000 kn, tu robu voziti u kamionu iz Rusije u kojoj tkđ imaš tvrku, u Poljsku gdje se prepakirava te onda ju uvoziti u Hr, samo cijan goriva za kamion i dnevnice vozača ne pokrivaju cijenu proizvoda u kamionu, ali uvoz-izvoz ima smisla
Ponavljam drago mi za Kandit i njegove radnike. Bila sam u Koestlinu, kad ih je Mepas kupio imali su 150 zapsolenih, sad ih imaju 600 i novi pogon, pametnom dosta.Maraska kreće na bolje, Saponija radi..samo neka se proizvodi to nas jedino može isčupati.
|