#17:
Autor:
tomislavski
Postano:
13.04.2011. 7:50
Onaj tko to želi objaviti svoje podatke ima načina kako obavijestiti cijeli svijet o tome, međutim onoga tko želi ostaviti dio privatnosti samo za sebe ne smije se ograničavati upravo u toj temeljnoj ljudskoj slobodi, slobodi odlučivanja o vlastitoj privatnosti... A ne da o tome odlučuje nekakav polupijani balkanoidni popisivač po birtijama.
|
@1-6 lijepo si to rekao. Upravo tako.
Kako to Slovenci provode popis?
|
Ne znam da li bi se smijao ili plakao! Sumnjam da bi se tako bunili da vam netko stavi vašu fotografiju na facebook ili video na youtube, i to bez vašeg znanja... toliko o temeljnoj ljudskoj slobodi i slobodi odlučivanja o vlastitoj privatnost  jooooj
|
Ja pak znam što bi na tvoj komentar; plakala bih. Jer, žalosno je kad ljudi misle da je kršenje ljudskih prava u jednoj domeni opravdanje kršenja prava u drugoj domeni, te da je nepoštivanje pravila ige nekih popisivača (na koja su pristali prihvaćajući posao i primajući novčanu naknadu za to) okej.
I još nešto, facebook nemam, upravo iz razloga što svoju privatnost ne želim dijeliti s širokim masama, a prijatelji na čijim se fotografijama i video materijalima mogu naći ne objavljuju ništa samnom, ako ja ne dam pristanak, jer ipak ima ljudi koji su vrlo razumni i poštuju tuđu privatnost i pravo odlučivanja, koliko god to teško bilo za pomisliti zbog ovakvih izjava
|
da malo smirim strasti...
Dijelimo isti stav, a facebook profil nemam iz istih razloga kao ni ti. Ali, što mi sve to vrijedi kada postoji na stotine društvenih mreža kojima i je svrha da Pero Perić napiše ono što misli, a sve pod izlikom da je to normalno i da to svi rade!? I što bih ja sada trebao, slijepo vjerovati gospodinu koji je otišao u redakciju Glasa Slavonije s optužbom da ga je neki popisivač tračao ili vjerovati popisivaču koji trača!? Vidiš ja ću sve to uzeti s rezervom i prebaciti misli na vrijeme i na to da li da obućem zimsku ili proljetnu jaknu, jer znam da ću nešto postići s time!
Na pitanje koga briga za slobodu odlučivanja o vlastitoj privatnosti? odgovor je MENE - ali ja apsolutno ništa ne mogu napraviti u vezi toga i s time sam se pomirio!
da, moj prvi post bio je ironičan, a ovaj ima skriveno značenje
|