#16:
Autor:
mislav_os
Postano:
13.04.2011. 10:16
Kao prvo u skoli prolazim sa vrlo dobrim i meni takodjer matura nije teska. proci cu je bez beda, uzeo sam visu razinu(osim matematike).
Stvar je u tome sto puno ljudi u skoli znam koji nece moci upasti na faks bas zbog tog programa sto strukovne skole imaju, a nazalost nemaju para za insturkcije itd :/. Meni nije problem jer imam poznanike koji ce mi pokazati i matematiku i pomoci oko engleskog ako treba( a ne treba). Drzavna matura nije lose, daleko od toga...ali da je lose organizirana,istina. Iskreno, gimnazija i ima veci prioritet ali strukovne skole trebaju imati malo prilagodjeniju maturu, zar ne? Zbog toga sam ja ljut/razocaran. Prijateljica mi je 3. raz opce i bez beda je napisala probnu maturu,vecinu je znala..dok nama to nije bilo prosle godine. Cak ne znam koje su strukovne skole oraganizirale probnu maturu u 3. razredu, a gimnazije su sve predmete organizirale. znaci, to je ono sto govorim..gimnazijalci su puno bolje pripremljeni..zato i imaju veliku prednost pri upisu na bilo koji faks.
Ali zasto onda da svi idu u strucne skole kad mogu otic u gimnaziju i upast npr na ekonomski faks bez beda? Pa sta ce ic..neka ukinu strukovne. Kuzite u cme je stvar? Ima puno ljudi koji idu u strukovne a zele nastaviti s tim faksom a mozda nece upasti jer nece napisati tako dobro drzavnu maturu kao gimnazijalci jer nisu tako dobro pripremljeni(zbog obrazovnog programa).
|