#20:
Autor:
model500
Postano:
05.04.2011. 14:59
Lavazzu skoro nitko više ni ne kupuje,šta ti pričaš,propali su u ovom gradu. Šteta jer je bila stvarno dobra kava. A i molim te,rijetkost je da se tako dobra kava prodaje po 7 kuna,za 7 kuna možeš dobiti šrot kao što je procaffe ili franck ali čak i te kave su skuplje od 7 kuna.
Btw. ne možeš mi reći da ugostiteljstvo nije unosan biznis,to što se neki pate sa kreditima,najmom ili ne znam čim je dokaz da su se upustili u nešto što ne znaju. To što čovjek zna skuvat kavu ili otvorit bocu ne znači da je maher sa financijama i da se kuži u tržište novca i kapitala.
Dobro,možda se tu ne radi baš o "milionima" ali vjeruj mi da se može itekako dobro živjeti od toga. Znam jednog čovjeka koji je vlasnik kafića i rekao mi je on sam da je to posao koji je u biti idealan za ljenčine i donosi dobru zaradu. Naravno da nisu svi takvi,ima ljudi koji to vole i rade kao i bilo tko drugi što radi svoj posao,ali mnogo je profitera u tom poslu...kladim se da je bar pola vlasnika kafića u braniteljskoj mirovini,da ih bar pola ne plaća porez u punom iznosu (otkucavaju račune),da ih bar pola kasni sa plaćama svojim radnicima a pritom su te plaće mizerne a da s druge strane imaju kuće na moru,crne bmw-e i da ne kažem šta još. Kao i u gospodarstvu tako i u ugostiteljstvu ima mnogo takvih klošara,a tu su oni i pirlično eksponirani jer se vole kurčiti s tim što imaju,za razliku od samozatajnih menadžera...
|