#20:
Re: GPP: Noćne linije uz policijsku pratnju
Autor:
Sleepwalker
Postano:
29.03.2011. 3:58
Rođena sam 1975. kao drugo dijete u obitelji, mogu reći da sam recimo pet puta u životu dobila batina od roditelja, koje su bile vrlo poučne... Te batine su me naučile pameti i ono najvažnije NE RADI TO.
|
drugo ja sam kao dijete tu i tamo dobila batine, no nisam izrasla u agresivnu osobu.
|
Složila bi se sa Simom da imovinsko stanje roditelja nema veze s pristojnošću i dobrim kao i lošim odgojem, moji su bili srednjeg građanskog staleža.
|
Imala sam od1-do 4. og osnovne prdivnu učiteljicu...
|
Imam ideju. Budući da si TI izrasla u pristojnu, miroljubivu osobu, 'ajmo napisati neki model odgoja prema tebi. Popisat ćemo sve faktore koji su utjecali na tvoje odrastanje i sve okolnosti istrančirati do detalja. Onda ćemo model prezentirati kao idealan za odgajanje djece. Što kažeš?
Pozivaš se na nekakvu literaturu, pedagogiju i psihologiju, a zapravo pišeš isključivo o onome zasnovanom na vlastitom iskustvu. Ne znam jel' ti jasno ili ne, ali ti i tvoje osobno iskustvo niste referenična točka za čitavu populaciju. Vidim da voliš puno tipkati i podučavati i to je lijepo, zbilja svaka čast (nisam sarkastična). Samo, 'ajde onda u onim područjima o kojima baš i ne znaš previše, progooglaj malo. Evo recimo, bilo bi lijepo da počneš od toga kako su struke(te iste na koje se pozivaš) odavno izmijenile tu tvoju narodnu izreku
prvo "Batina je iz raja izašla"
|
u ''Batina je iz raja izašla jer joj tamo očito nije bilo mjesto'' ili ''Da je bila dobra, tamo bi i ostala''. Evo, za početak ova stranica je dosta informativna, nude i puno materijala da se skinu osnovne informacije
Postoji puno adekvatnih načina za odgajanje, isključujući fizičko kažnjavanje.
|