#20:
Autor:
Ica
Postano:
24.03.2011. 4:17
Sine iz mase jesi li ti čuo za riječi kao što su sarkazam, realnost, svijet vani koji se dešava daleko od tvoje zemlje utopije u kojoj živiš? Ne razumijem zašto me napadaš? Zar si se našao prozvan? Ti pojmovi poštenje, uvjerenje, vrijednosti, integritet nemaju nikakve veze sa zakletvom. Znači ja sam nepošten, krivih uvjerenja, vrijednosti i bez integriteta - zapravo lopov i onda su mi svi lopovi. Samo su mi pare bitne i sve kupujem...i još k tome sam i neobrazovan, zatucan i glup - jer gdje ću ja čuti za te "pametne" rijči!?
U stvarnom svijetu vani ljudi se baš ne obaziru na zakletve - to je bit moga posta, koju si očito fulao...ali također te očito pogodila, tako da preispitaj svoje vrijednosti još jednom, čisto onako! Mislio sam da je jasno zbog rečenice o poštenom Čovjeku (sa veliko "Č")...ali evo, očito treba pojasniti...
Jako je djetinjasto trkeljati o zakletvama, poštenju i sličnim glupostima iz bajke koje su rijetkost u pravom svijetu, tamo vani.
Primjer čovjeka sa veliko "Č" se daleko češće može naći u Japanu. Primjerice sada u reaktoru, sumnjam da su oni japanci dali zakletvu da će poginuti da spase zemlju i svijet...Ali i inače, njima je riječ čast, poštenje i sl daleko poznatije nego nama...Nama je bitno da imamo dijagnoze na hrvatskom! Ne daj bože da malo odemo u knjižnicu, prolistamo neku knjigu, ili prosurfamo...te tako dođemo do prijevoda!?
|