Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Umjesto s obitelji, dio trgovaca na radnom mjestu! Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:

#16:    Autor:  Anastazija Postano:
Heroina9 je napisao/la:
Iskreno nisu mi baš ni jasni ljudi koji ostavljaju blagdanski šoping doslovno za zadnji dan...

Inače izbjegavam kupovinu zadnji dan, ali evo ti razlog zašto ću ove godine kupovati u petak. Jer će mi plaća doći tek u petak.
I još jedan mogući razlog: možda ljudi rade pa ne stignu ranije obaviti kupovinu.

I moj muž je do sad radio na Božić, eto, ove godine je slobodan pa eto, navikneš se da ga nema.

#17:    Autor:  snaša Postano:
I moj muž radi na badnjak, ali svejedno smo se organizirali i pokupovali sve što treba još prošli tjedan, jedino ćemo po kruh.
Ja i inače izbjegavam kupovinu nedjeljom i blagdanima, žao mi potrošiti to vrijeme u šopingu umjesto sa svojom obitelji.

#18:    Autor:  j@dr@ Postano:
ne radim u trgovini pa ću svejedno raditi na badnjak, i svaki dan radim 2 h prekovremeno koje mi nitko ne plati, tako da me nervira što se spominju uvijek samo trgovci. ima još milijun drugih zaposlenika koji rade,pa ih se nitko nikada ne sjeti..

#19:    Autor:  fear of the dark Postano:
U ovo vrijeme je poželjno izbjegavati trgovine...jer su gužve katastrofa...sve se nešto nema........

#20:    Autor:  -nella- Postano:
Da, jadni trgovci jer će radit za blagdane. Nitko drugi ne radi za blagdane, samo trgovci. To što im se prekovremeno ne plaća nije u redu, ali kome se plaćaju prekovremeni??? Ja bih rado radila u nekom od tih trgovačkih lanaca preko blagdana, jer bi to značilo da sam zaposlena. Zaboli me i za božić i za uskrs i ostale pizdarije, dajte mi posao! A što se tiče plaćanja, svim radnicima bez obzira na firmu i struku treba platit prekovremene, ali kao što znamo, to nije uvijek slučaj.

#21:    Autor:  MissTake Postano:
znam kako je to raditi za Badnjak, Božić, Staru i Novu Godinu, ... , a nisam trgovkinja Wink

ne razumijem zašto se za blagdane jedino sjetimo trgovaca kako moraju šljakati na Badnjak, a što je s onima koji Božić i Novu Godinu dočekaju na radnome mjestu?
Koliko bi ljudi bilo presretno u ovome gradu da može raditi i za Badnjak i Božić i za Staru i Novu Godinu?

Zar se samo trgovcima ne plaćaju prekovremeni?
A što je sa sindikatima? Znaju za nepravdu nad radnicima i ništa ne poduzimaju?

.
.
.
.
.
.

E da... Sretan Božić svim forumašima i onima koji samo čitaju forum Wink

#22:    Autor:  -nella- Postano:
MissTake lijep post. Mogla si samo potpisat moj.

#23:   Re: Umjesto s obitelji, dio trgovaca na radnom mjestu! Autor:  simo031 Postano:
Dvadeset godina radim subote, nedjelje, praznike, svece i petke i ne vidim tu nikakav problem.

#24:    Autor:  nicoll Postano:
Ima puno struka za koje ne postoji pojam neradno...a trgovaca se svi sjete možda upravo iz razloga što oni rade za minimalce, za sramotno malu plaću kakvom ja ne bih mogla pokriti svoje mjesečne režije..a ne mogu zamisliti još da imam i obitelj...
trebalo bi im dati slobodan izbor, neka radi tko želi, nisu svi vjernici...
a neplaćeni prekovremeni sati, dani itd. mislim da su čist normalna stvar u velikoj većini privatnih tvrtki, ljudi se ne bune jer ne žele izgubiti posao pa onda samo kukaju, umjesto da se malo potrude i informiraju o svojim pravima i poduzmu nešto...
svak misli da je baš njemu najteže..
Osijek031.com » Vijesti » Umjesto s obitelji, dio trgovaca na radnom mjestu! Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 2 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::