#24:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
08.12.2010. 21:30
Ne znam kolike su place u GPP-u, ali kao i sve place u javnim firmama, trebaju biti prilagodjene trzistu. Place ZET-ovaca su bile nabrijane i raspadanje ZET-a i ZGholdinga to potvrdjuje.
Sto se tice uvjeta rada kod taksista, o tome se ovdje pisalo i ja jedino mogu zeljeti da inspekcija provjeri sve navode, naplati kazne ako za to postoji pokrice i poslodavca nauci da s ljudima ne moze kao sa stokom, ako je tako s njima postupao.
Citat:
Jel treabju svi koji rade u gradskim firmama dobit palce izmedju 2500 i 3000kn pa onda nitko nece biti konkurentan njima?
|
Trebaju biti placeni sukladno svom znanju i radu, odnosno sukladno znanju i radu ostalih koji se nalaze u sustavu javnih poduzeca i ustanova.
Citat:
Svi se bunite kad su se rezale place i ukidala radna mjesta koja su visak...
|
Ja se nisam bunio. Uostalom, za Medica smatram da je napravio dobro GPP-u, ako je suditi po izvjestajima, a vjerujem da ce uciniti jos dobroga, ako je suditi po onome sto je cinio za BIOS.
Ono sto sam u svom prvom postu napisao, a propustio si primjetiti, je da sustav efikasne taksi voznje po niskim cijenama nije moguce skalirati do velicine javnog prijevoza, jer da je to moguce - javni prijevoz nigdje ne bi postojao i umjesto njega bi prometovala samo taksi vozila.
Toga je svjestan i Bubalo i cijela ova prica se cini kao dobra besplatna reklama upravo za tu uslugu.
U svakom slucaju, svaka poduzetnicka ideja je dobra, pa tako i ova. Mozda uspije, mozda ne uspije.
|