#20:
Autor:
chager
Postano:
25.10.2010. 21:06
E da nam je jedno 200.000 tisuća ovakvih, onda možda netko nešto i učini iako teško, kod nas ljude przo prođe interes. Bitnije je gdje će sjedit neki kriminalac u saboru
|
Mislim da nije potrebno ni toliko, jedva nekoliko tisuća i odmah se vladajuće elite proseru. Pamte kako na politiku djeluju prosvjedi, nije tako davno da su oni iste organizirali ne bi li spasili Hrvatsku od lopova iz Srbije i ostalih Yu republika. Jer "Svi su oni živjeli na račun našeg rada". Nisam jugo-nostalgičar, naprotiv, ali je slika za usporediti, nema šta.
Žao mi je što lega nema posla, i žao mi je stotina tisuća koji su u istoj situaciji.
Žao mi je što nije među onima koji s istom školom, rade u npr. bolnici, bankama, kojekakvim agencijama i to samo zato što su dobrim pedigreom uspjeli upasti među zaposlene.
Štela majstore, inače ni tri fakulteta neće pomoći. Ili otvori firmu koja ima veze s državom, pa će ti namještati natječaje, ups, opet štela. Ili idi u vojsku, ups opet štela. Ili budi bauštelac, ups, nema plaće. Ili budi seljak pa sad povrće, ups neće ti nitko otkupiti, ako hoće, čekaj lovu barem 6 mj, ako firma koja ti je otkupila ne doživi propast. Ili počni krasti, e ups, i tu ti treba štela, a za sitnu lovu odeš godinama u zatvor. Ili se počni baviti politikom, očito imaš petlje, pa te primjeti koja politička opcija, i eto te na poslu (ali ako budeš mislio svojom glavom izbacit će te i iz politike). Dilaj drogu, ups, ne možeš jer je već velika konkurencija.
Ako ništa drugo, a ako imaš volju učiti strani jezik, bježi glavom bez obzira, skrasi se vani i šalji mami pare. (Ako imaš za novu biometrijsku putovnicu, to ti dođe kao poticaj)
Kao poticaj bržem razvoju događaja, trebalo bi resetirati stanje. Sve firme koje ne rade, a primaju plaće od države - stečaj. Svi koji su na birou - prepoloviti primanja. svim umirovljenicima mlađima od 55 god ukinuti mirovinu i poslati na skrb (ako ne mogu raditi, a više od 70% može). Sve firme koje ne isplačuju plaće i doprinose, stečaj ili likvidacija. Država je glavni generator dugova i neplaćanja - podići još deset mlrd eura i pola administracije otpustiti. Cijelu vladajuću elitu, dakle predsjedništva stranaka smijeniti unutarnjim pučem. Ukinuti sve donacije, poticaje i razno razne načine kupovine glasova. Zastupnike, nove, birati po starosti, niti jedan ne smije biti stariji od '70 godišta, a birati ga neposredno i to pod prijetnjom novčane kazne od 500 kuna svima onima koji ne iskoriste pravo glasa. Eto doprinosa demokraciji i bržem riješenju svih problema.
To bi definitivno riješilo puno naših problema, ali najprije usamljenost ovog mladića na trgu.
|