#17:
Autor:
DonQuijote
Postano:
03.10.2010. 15:11
bio i ja, iako samo drugi dan, pa samo o njemu mogu govoriti.
zanimljiva ideja, šteta što nije realizirana u neko toplije doba. vidjeli smo neke zanimljive i neke manje zanimljive filmiće starijeg datuma popraćene modernom glazbom, uglavnom vrlo dobro pogođenom. ambijent je odličan (mada bih ja zabranio pušenje u blizini bala slame na kojima se sjedilo), ugođaj također (osim hladnoće), ali je onaj lik na mikrofonu koji je cijelo vrijeme komentirao događanja na platnu bio katastrofa i može se računati kao veliki minus organizacije! lik je, napušen ili pijan (moguće i oboje), od festivala napravio svoju privatnu prćiju, cijelo vrijeme davao nesuvisle i neprikladne komentare, stenjao na mikrofon, pjevao što mu je puklo, i time u potpunosti bacao filmove i glazbu u drugi plan! da je umjesto njega bio netko tko bi samo kratko prokomentirao svaki filmić, dajući gledateljima bitne informacije, bio bi to vrlo dobar festival, sviđali nam se ti filmovi ili ne.
što se tiče "kontorverznog" naziva festivala, odnosno sporenja oko riječi "silent" i "silence", prije sam rekao da se nadam da je takav naziv dan s razlogom i da će festival uspjeti prenijeti poantu posjetitelju. nažalost, ja nisam razumio poantu.
s obzirom na sve navedeno, samo prolazna ocjena, no nadam se da će se održati i naredne godine, naravno uz nužna poboljšanja.
|