#19:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
21.09.2010. 14:02
Ja se samo pitam zašto su Glavaševi odvjetnici priznali presudu, a njegovi politički robovi iz stranke nisu. To baš nema nikakve veze s hrvatskim i anti-hrvatskim tumačenjem. To ima veze sa naivnošću ljudi koji se Glavašu klanjaju.
Osim ako ne misliš da stav Hdssb-a predstavlja Hrvatstvo, a svih ostalih ljudi u Hrvatskoj i na svijetu - anti-Hrvatstvo. Glavaš vas je sve zajebao, da se prosto izrazim. Ispali ste mulci. Što nije ni čudno za čovjeka koji bježi po Balkanu, tužaka se za saborsku plaću, gradi kuće novcima privatnih sponzora, i svoje sluge natjeruje u BiH kad god mu se prohtje. Da se ne vraćamo na razaranje osječkog gospodarstva iz bliske nam prošlosti.
Inače, velika konkurencija vlada u Hrvatstvu danas. Hdz-ovci se oduvijek smatraju sinonimom za Hrvatstvo, Hsp-ovci najvećim Hrvatima, ostali derivati Hsp-a isto su nepogrešivi Hrvati, Hdssb evo jedini je na tragu Hrvatstva, dajte se odlučite tko je pravi Hrvat među vama, i tko je ovlašten da određuje što je Hrvatstvo, a što nije. Jer ako pitamo izvorne tumače Hrvatstva, Hdz, onda vi iz Hdssb-a pričate bedastoće.
Civiliziran čovjek danas u Hrvatskoj nema neprijatelja. Ima samo neistomišljenike. No shvaćam ja politiku Hdssb-a - tko ne misli jednako kao mi, taj nam je neprijatelj, a kako smo mi pravi Hrvati, taj je neprijatelj i Hrvatskoj.
Zato je jedino dugoročno rješenje zabrana te Glavašoidne tvorevine, a pružila se tu dobra prilika. Moram priznati, i ja sam krivo razmišljao. Nadao sam se da Glavašoidi imaju pameti, i da će ratnog zločinca izbaciti ako bude osuđen, te da će stranku reformirati u civiliziranu regionalnu opciju. No, Hdssb je ipak ostao gerilski pokret, stvoren zbog potreba jednog čovjeka, i samo njemu i njegovim interesima služi.
|