#19:
Autor:
Sharon
Postano:
01.08.2010. 7:54
@mungose, ovo se pretvara u određenu patologiju namjernog krivog tumačenja onog što napišem.
Ako nekome visi radno mjesto zato jer recesija ugrožava poslovanje tvrtke u kojoj radi - onda to znači da je on kreditno manje sposoban. O kojim ti zlim bankama govoriš, pobogu?! Na kraju, val je započeo na nekom drugom, bogatijem kraju svijeta koji je činio upravo to: ulazio u rizične pozajmice kreditno manje sposobnim ljudima zbog pohlepe menadžmenta i napuhivanja rasta poslovanja, bla, bla, bla.
Na kraju: kakva je ovo tvrdnja: uzimali su kredite bez realne potrebe... Pa, da - život sa starcima do 50-te je reala protiv koje se ništa ne smije poduzimati. Samo naprijed!
Krediti su stvar odnosa na financijskom tržištu koje je trenutačno poremećeno. Niti su banke zle niti su im klijenti pohlepni idioti (već sam rekla da su to prije turbo-nabrijani menadžeri koji su bez "jebemti" ulazili u rizične plasmane i to je bio trend koji je loše završio). Ako ti ja posudim novac za koji sumnjam da ćeš moći vratiti - kriva je moja loša procjena. Dakle, ja sam odgovorna za svoje gubitke.
Onda, koja strana je generirala krizu? Osim toga - mi više nemamo svoje banke nego su sve u stranom vlasništvu i ovise o plasmanima novca svojih matica.
Ipak, u svemu smo imali jednu sreću: Rohatinskog koji je uspio natjerati banke da pospreme bijele novce za crne dane.
No, daleko smo otišli od ružama posutog tržišta nekretnina u Osijeku gdje ljudi još i biraju kvalitetniju i luksuzniju gradnju... Barem u novinama...
|