#19:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
29.05.2010. 22:56
Napokon da se netko sjetio objasniti da kamenac u bubrezima neme veze s onim u vodi.
O tome kakva je osjecka voda pravo suditi imaju oni koji su ju pili iz barem 10 razlicitih pipa, s 10 razlicitih lokacija. Iz mog iskustva, na kvalitetu vode u casi najvise utjece starost zgrade i instalacija u stanu.
Voda u novijim zgradama, nakon pocetnih odvratnoca, je vrlo pitka. U starijim zgradama cesto zna biti uzasna. Ako se radi o vodi iz istog vodovoda, onda mi to govori samo jedno - na konacnu kvalitetu vode u casi [zuckavost i sl.] ovise instalacije u zgradi/stanu ili cijevi koje vodu dovode do zgrada.
No, to ne znaci da osjecka voda ne pati od problema. Prema onome sto govore oni koji se razumiju - jedan od njih je tvrdoca, a drugi arsen. Oba su posljedica cinjenice da se radi o vodi iz arteskih bunara. Kontam da se voda pocela mijesati s dravskom upravo zato da bi se arsen sveo ispod dozvoljenih granica.
P.S. I jos nesto sam primjetio - vecina ljudi stvara subjektivnu sliku o kvaliteti vode koju piju. Ako su navikli piti vodu A, svaka druga ce im biti drugacija, odnosno subjektivno losija. Meni su smrdile i imale uzasan okus mnoge vode u hrvatskim i stranim gradovima, vode iz boca i "balona", a vjerujem da nisu bile objektivno lose, odnosno vjerojatno su "starosjediocima" najukusnije i "najmirisljavije" vode na svijetu.
|