#26:
Autor:
Nikolina Svalina
Postano:
07.06.2009. 11:27
Pitam se jesu li isti ljudi bili u komisiji i na ovim natječajima za Varaždin i splitsku županiju?
A šta je sa Tvrđom? Odavno ste trebali hrpu novaca koje trošite uložiti u Tvrđu i napraviti turističku meku Osijeka. Izbaciti sve kafiće i Joze trovače, obnoviti zgrade i pročelja, reklamirati muzeje i povijest tvrđave. I vi sami sjedite u Tvrđi, pa očito od drveća ne vidite šumu.
I sad se opet vraćam gdje je sve počelo (po meni), izrada web stranice koju ste platili 29.000, koja je po dizajnu katastrofa, engleska verzija nije radila, niti je ikad proradila pošto vidim da ste maknuli link za eng. jezik, niti ste ikad odgovorili tko je bila ta STRUČNA osoba koja je bila zadužena za dizajn.
Otvorena web stranica Brend grada Osijeka
stječem dojam da se novci troše (peru) na neke stvari koje trenutno i nisu toliko važne, umjesto da se ulažu u nešto (npr. Tvrđa) gdje bi se uloženi novac vratio 10 puta više i brže.
|
Ignoriram zato što mislim da sintagme tipa "stječem dojam da se novci troše (peru)" treba ignorirati nakon otvorenog poziva svima da se uvjere u pravilno ili nepravilno trošenje novca. Smatram to zlonamjernim: ne želite se doći i uvjeriti nego se radije skrivate iza nicka i blatite. Ali naravno, to je vaše pravo, a moje je pravo da vas ignoriram. Pitam se koja je vaša dužnost. Moja je dužnost, osim savjesnog obavljanja svog posla, omogućiti informacije o projektu svim zainteresiranima. Ukoliko ste uistinu zainteresirani, a vi dođite i uvjerite se skrivam li nešto ili ne.
A ovo što se pitate jesu li isti ljudi bili u komisijama u Varaždinu i splitsko-dalmatinskoj županiji: nadam se da ne sugerirate da se radi o velikoj zavjeri na razini gradova, županija, dizajnera i marketingaša????
Vezano uz web stranicu: mislim da smo sve što smo o tome mogli reći iscrpili u prethodnim raspravama na ovom forumu. Nekome se dizajn sviđa, nekome ne. Engleska inačica treba proraditi jednom kada dobijemo vizualni i verbalni identitet te našu brend priču. Ime stručne osobe koja je radila na dizajnu: Goran Leskovac. On je radio na dizajnu, ali uglavnom prema našim zamislima kako to treba izgledati. To je duga priča u koju ne bih voljela ulaziti, i to ne zato što nešto tajim, nego zbog profesionalnog odnosa prema dizajneru.
Vezano uz Tvrđu: obnova Tvrđe i osmišljavanje sadržaja koji će u njoj biti zaista nije u mojoj nadležnosti. Postoje različiti odjeli u Gradu te agencije koje se time bave. Međutim, rješavanje pitanja "što s Tvrđom?" ne može biti izolirano od pitanja "što s cijelim Osijekom", banalno rečeno. Ono što Osijeku nedostaje je projekt ukupnog razvoja grada, koji bi sadržavao dugoročne smjernice za razvoj Osijeka, na svim područjima. Bez tog dokumenta uskoro više nećemo moći tražiti niti dobiti sredstva iz fondova EU niti od države (jer svaki projekt mora imati svoje mjesto u dugoročnoj strategiji razvoja, a ne da svatko radi kad mu što padne na pamet). To je na razini papira ili dokumenta. Naravno da nam taj papir neće puno vrijediti ukoliko završi u nekoj ladici. On mora biti temeljen na analizi potreba te komparativnih i konkurentskih prednosti Osijeka, te vidjeti gdje će uložena sredstva imati najviše učinka. Samo ako tako pristupimo razvoju grada, strateški, planski, s prethodnim analizama i mehanizmima za praćenje učinaka i učinkovitosti, možemo reći da se odgovorno ponašamo prema sredstvima svih građana grada Osijeka. Ja sam, koliko sam mogla, pričala i zagovarala unutar gradske uprave takav pristup razvoju.
|