#19:
Re: [izbori 2009.] Đapić izaziva Bubala na borbu “prsa o prsa”
Autor:
chager
Postano:
19.05.2009. 20:24
zanimljivo. Nadasve zanimljivo. Različite taktike se "kao" naziru, iako je od početka bilo jasno da su izbori samo dijelom personalizirani, a većim dijelom vezani uz stranačku infrastrukturu, jer ne postoji za sad osoba u Osijeku koja bi svojom pojavom pomela svoje suparnike. Najprije zbog vrlo visokog nivoa zaluđenosti stranačkom pripadnosti, pa to jednostavno priječi da ljudi razmišljaju svojom glavom i odaberu kandidata koji bi ipak bio najbolji.
Đapićeva prednost je što će vjerujem većina "njegovih" glasača i članova obitelji istih sigurno izaći, jer je njima na kocki privilegij vlasti, uglavnom zapošljavanje po političkoj podobnosti, izmišljanje radnih mjesta u gradskim i prigradskim upravama i trgovačkim društvima, rasipanje proračuna na kojekakve kumovske klanove i masonske lože. To je i vrlo poslušno biračko tijelo HDZ-a koje stvarno djeluje kao mafijaška organizacija. Ukoliko drastično dođe do apstinencije, proporcionalno raste Đapićeva šansa.
Bubalova prednost je što je mlad, bez afera, oko sebe ima također poznati tim ljudi koji imaju štogod reći i učiniti, a ponajviše što iza sebe ima rad u županiji koji mu nisu uspjeli zaprljati ni uzastopni pokušaji revizija o trošenju proračuna. Pomaže mu i sam Đapić koji svojom pojavom tjera na mučninu većem broju građana koji još razmišljaju svojom glavom, bez utjecaja politike. Bubalo odaje povjerenje svojom pojavom, što nije mala stvar,PR-ovci od dobrog materijala puno lakše mogu učiniti rezultat.
Negativnosti Đapića, tj. njegovo nepoštenje. Odaje se kao čovjek koji više nikom na cijelom Balkanu ne može prodati ideju o svom poštenju. Valjda samo šišmišima iz svoje stranke, koji djeluju po principu "voli me, stvarno me voli, voli me", a cvijet nema niti jedne latice. Nebrojene afere koje već znaju i ptice na grani, svakako da su balast kojeg bi se htio riješiti, ali može reći samo da će raditi i dalje, ako to ima veze s njegovom koristi.
Bubalov nedostatak je pripadnost stranci koja ima potporu u ruralnom dijelu županije, a u gradu mu je to otegotna okolnost. Osijek je velikim postotkom vrlo alergičan na pojavu Branimira Glavaša, što znaju objasniti oni koji su to doživjeli na svojoj koži. Jedini posao koji treba učiniti je dokazati da misli svojom glavom, što on dokazuje, ali će protivnici sigurno trljati sol na tu njegovu jedinu slabiju točku. Svaki birač koji je slobodan od stege, glasati će za Bubala, samo se treba naći na biračkom mjestu.
Živi bili pa vidjeli!
|