#20:
Autor:
nisam za
Postano:
16.05.2009. 22:47
Pa ti si se stvarno najeo bunike ili misliš na trg u Donjem gradu?
Voziti se oko kere, da bi se došlo do svog odredišta je praksa koja postoji u gradskom prometu u razvijenim zemljama i obično je ispod zemlje. Naravno da taj prijevoz mora biti brz i točan, a preduvjet funkcije je da postoji i razvijena prometna mreža koja je sinkronizirana s brzim intrazonskim javnim prijevozom.
U našem „gradu slučaju“ to nije ni približno tako, pa je pruga kroz Divaltovu pa i dalje do Mačkamame potpuni promašaj. Dokaz za to je tramvaj koji vozi do Bosutskog je uvijek s par putnika, čak ni u špici je polu prazan. Za javni prijevoz u Divaltovoj je ista stvarnost. Autobusna linija koja sada prometuje Divaltovom je i sada nerentabilna, broj putnika u rijetkim autobusima je smiješan, na pola stanica bus se ni ne zaustavlja. Priče o tome da je Sjenjak povezan s gradom su glupost, ne znam tko bi lud sa Sjenjaka išao u centar oko kere, preko Mačkamame i kolodvora.
Priča o ukidanju autobusa s Juga II su potpune dezinformacije, Na Jugu živi oko 10000 stanovnika, te ukidanjem autobusne linije ti ljudi ostaju bez prijevoza, naravno Jug II nije samo Bikara i Plinsko. Tako da oko ukidanja busa nema ni govora, to je rentabilna linija, i najbrža veza prema centru i većini škola u Tvrđi.
Cijeli ovaj projekt oko tramvajske pruge, je nešto što ćemo mi građani plaćati jako dugo, a time ćemo biti taoci jedne politike koja ne poštuje struku i prometne studije. Populističko ulaganje u projekte koji su u startu nepotrebni ignoriranje stručnog mišljenja se ponovilo, test je bio s ruglom na trgu u obliku Repera kojeg smo isto mi platili, a radi netransparentnosti trošenja novaca GPP je bio sam investitor ovog projekta.
Budući da broj tramvaja koje posjeduje GPP ne može pokriti ovo proširenje mreže, može očekivati da će se s trga do kolodvora voziti preko Bikare, što nije ništa čudno jer sada s trga do kolodvora moramo se voziti preko Mačkamame. Pa živjeli, barem tramvaji zimi griju.
|