#23:
RE:
Autor:
Papa Strunf
Postano:
15.05.2009. 8:20
Ajde idi zuri u sunce ili tako nešto! Most se gradi i znam da to sad nekog boli, neki bi ovdje najradije da se u Slavoniju ništa ne investira pa da imaju pokriće sa svoje osobne ratove! Žao mi vas je ali most i obilaznica i još puno toga će se napraviti idućih godina! A vama ako smeta idite u Ljubuški pa se inatite!
|
Aj' yebate pun vas je forum...svi svrsavate na investicije u Slavoniju...i mi svi koji se smijemo tomu i Sanaderovskim predizborno-ugovornim preseravanjima mrzimo Slavoniju i volimo Ljubuski? Aj se malo skontaj Hrvatino i ostavi se prazne retorike...recimo ja sam se jos u studenom 2008. imao priliku provozati autoputom od Djakova do Ravce (isao za Dubrovnik)...sad ti pitas "do cega?" - do Ravce...da sine...vukojebina 30tak km iza popularnog Sestanovca koja je dobila autoput prije nas...i to sa kakvim objektima i kroz kakav teren...onda malo skrenes sa autoputa do Zadra pa da vidis sto je pristupna cesta i obilaznica...a za nasu juznu jos ne postoji ni tender iako je i sluzbeno najprometnija u drzavi...dakle s potpisivanjem necega da ce netko potpisati nekom da ce ovaj dati nekom da napravi tender i raspise natjecaj mozes obrisat dupe (jos kad uzmes u obzir gospodarsku situaciju koja je daleko od bajne). Ako ce to, biti ono sto ce presuditi da ti glasas za nekoga onda mi te stvarno zao. Iz iskustva ti govorim...za projekte na kojima ja radim cija je najveca moguca vrijednost 30-40 puta manja od vrijednosti mosta...od pocetka izrade idejnog projekta, ishodjenja dozvola, izrade glavnog pa izvedbenog projekta, izrade tendera, raspisivanja natjecaja, odabira izvoditelja pa podizvoditelja etc.etc. i na kraju zabijanja prve lopate prodje cca. 2 godine...sa velicinom (kolicinom novaca) to vrijeme raste...ne bas eksponencijalno, ali na kvadrat. Zbog svega sto sam ti napisao, molim te ublazi svoj jal' prema nama "skepticnima" jer, ocito je da s materijom ne baratas. Cijenim tvoju srcanost da Slavonija ide naprijed, vjerovao ti ili ne i mi, koji ne mislimo politicki isto to zelimo, ali to ti ne daje zapravo da nas svrstavas medju "zute, zelene, crvene i crne vragove". LP.
|