#30:
Autor:
wendy
Postano:
19.10.2008. 22:06
Dobar komentar. Meni se na tom raskrizju dogodilo da sam dolazio od grada sa 70 na sat po kisi, navecer oko 23h, semafori su bili iskljuceni tj. blinkalo je zuto. Na cesti nije bilo nijednog vozila osim mene. 2 glupace i 2 debila su krenili prelazit vukovarsku iako su vidile da dolazim, i to onako lezerno, a ja nisam mogao stati. Debili su pobjegli iza coska, a glupace sam nekako srecom izbjegao, i kad sam izasao iz auta mi je jedna pocela krestat da one na pjesackom imaju prednost. Da slucajno nisam odreagiro prisebno mogao sam kao prvo slupat svoj auto, kao drugo ja najebati, kao trece njih poubijati. Samo sam je pitao jel bi sad Svetom Petru isto rekla da je ona imala prednost na pjesackom, da sam ih kojim slucajem poubijao?
Uglavnom, pouka pjesacima nemojte se bahatit kad prema vama ide tona i pol celika.
|
Daj, mora da se šališ. Prouči si malo Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Evo, ja ti mogu pomoći. Dakle, članak 134. stavak 1.
"Ako se na obilježenome pješačkom prijelazu prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, vozač je dužan takvu pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz."
Pa ti meni reci što misliš, tko bi pred sudom bio debil da si ih ubio posred pješačkog?
Umjesto da se osjećaš krivim i šutiš, nazivaš njih pogrdnim imenima. Ajde, da je Vukovarska široka pol' metra, shvatila bih te. Ali dosta je velika da ih primijetiš i staneš. Ako voziš po propisima.
Uh, što volim takve. Nekoliko puta sam, kada bih vidjela da gospon ili gospođa nemaju namjeru usporiti ili stati, a ja sam već debelo na pješačkom (odnosno, očekuju da ću pretrčati kad vidim da se njima žuri) s noge na nogu prošetala i na pola ceste malo zastala, prema potrebi. Tek kada bi zaustavili auto uz psovke, prešla bih cestu. To radim, naravno, samo kad ocijenim da će ipak uspjeti stati
Jednom je neki gospodin nonšalantno prošao meni ispred nosa, a bila sam doslovno na sredini ceste. Zapisala sam tablice i prijavila ga policiji. Eto, platio je 500 kuna i dobio kazneni bod. Jer sam ja imala "svjedoke".
Koja nekultura...
Meni se, kao vozaču, takav ili sličan incident nikad nije dogodio. Zato što pazim na druge sudionike prometa koje, eto, mogu ubiti jer mi se žurilo kod kozmetičarke.
Razmisli još jednom tko je debil u toj priči i počni voziti kako treba. Na kraju pouka i tebi: ne bahati se s tonom i pol čelika da ne bi završio u ćuzi. Pješački prijelazi postoje s razlogom!
|