#26:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
14.05.2008. 8:52
Sto god ti posluzilo kao izgovor za skretanje s izvorne teme, onu izjavu i dalje smatram vrhunskim biserom vrijednim citiranja.
Citat:
Ima jedna politička: Il' se uključi, il muči!
|
Sto drugo ocekivati od politickih izjava, nego iskljucivost i borgovsku obavezu negiranja postojanja vlastitog misljenja i kritike?! Hvala ti na ovoj izreci, da sam sam trazio bolji argument - ne bih ga nasao.
Citat:
Ne mislim da nemaš pravo na svoje mišljenje
|
Ne mislim da bi na moju kriticnost imalo utjecaja i da ti mislis da nemam pravo na vlastito misljenje. Sto vjerojatno i mislis, jer ne bi naglasavao da mi ga dajes.
Citat:
samo sam htio napomenuti da kritika iz tamnog kuta djeluje kao da si jedan od dva starca iz Muppet show-a.
|
Ne sumnjam da gledano iz jednoobraznog stranackog tora tako izgledaju svi oni koji se drznu imati drugaciji pogled na svijet.
Citat:
Moje je mišljenje da bi se politički sustav trebao promijeniti iznutra i to tako da se što više mladih, pametnih i poštenih ljudi uključi u stranke po svom izboru i pokuša nešto promijeniti.
|
Eto, na nesto konkretno dolazis nakon prvih par recenica kojima pokusavas diskreditirati sugovornika.
Slozio bih se s tobom da bi se stvari trebale mijenjati iznutra da nisam vidio kako izgledaju i funkcioniraju mladezi stranaka (i ovih i onih). Mali klonovi velikih politicara, koji poput bezukusne i bezmirisne vode poprimaju oblik debelog crijeva svojih starjesina. Da parafraziram tvoju sjajnu demokratsku izjavu koja mladez stranaka potice na kriticnost i posjedovanje vlastitog misljenja: "Il' se uvuci, il' me povuci!"
Citat:
Dokle god će mladi i sposobni cinizmom napadati sustav čine dvije štete: sebe razaraju i puštaju da ih sustav razara.
|
Dakle, mladima predlazes servilnost, nekriticnost i oportunizam? Nije li to malo u kontradikciji s izjavama o "mijenjanu iznutra"?
Citat:
Ovaj momak na čelu sajma je mlad. Vjerujem i da je pametan. Bit' će vremena napadati ga kad zahebe. Do tada mu dajem kredit. Njemu i svakom drugom.
|
Protiv tog momka nemam nista, niti ga poznajem. Nisam napadao njega, niti komentirao njega i njegov rad, vec sustav sinekura i politicke podobnosti koji tako zduzno branis. Ne podvaljuj.
|