Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Uskoro besplatno i bežično na internet s mnogih mjesta u gradu Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:

#16:    Autor:  WalterWolf Postano:
pa nemožeš napraviti hot spot sa vezom 1mb/s, a logicno je da ce, prije ili kasnije, biti dosta korisnika koji ce biti prikljuceni vecinu, ako ne i cijelo vrijeme.

Osim toga, vjerojatno ce blokirati P2P tak da ce tu vec pola problema biti rijeseno.

Uostalom, ipak je besplatan pristup, za surfanje ce biti dovoljno.

#17:    Autor:  mikimegacar Postano:
WalterWolf je napisao/la:
pa nemožeš napraviti hot spot sa vezom 1mb/s, a logicno je da ce, prije ili kasnije, biti dosta korisnika koji ce biti prikljuceni vecinu, ako ne i cijelo vrijeme.

Osim toga, vjerojatno ce blokirati P2P tak da ce tu vec pola problema biti rijeseno.

poklonjenom konju u zube se ne gleda- niti poklonjenom internetu u brzinu... Smile

#18:    Autor:  WalterWolf Postano:
mikimegacar je napisao/la:
WalterWolf je napisao/la:

poklonjenom konju u zube se ne gleda- niti poklonjenom internetu u brzinu... Smile
niej stvar gledanja "poklonjenom konju u zube" nego stvar učinkovitosti i kvalitete. Ako pravis mali hot spot za kafić ili slično, onda ti je dovoljna brzina 1-2mb/s. No, ukoliko pravis hot spot za javno korištenje, koji bi trebao pružati uslugu korisnicima u krugu barem 500 metara, onda pričamo o cca 40-50 korisnika u bilo kojem ternutku. I to je ispod optimalne procjene korištenosti. Ako to nije ispunjeno, ondak cijeli trošak postavljanja i održavanja pristupne točke nije isplativo vlasniku.
E sad, uzmi da je za surfanje bez nekih problema, ucitavanja od tri godine i slicno, potrebno svakom korisniku dodijeliti minimalno 25-30kb/s, a imas gore navedeni broj korisnika, izracunaj sam....

#19:    Autor:  TataMata Postano:
Želja nam je svaki veći prostor pokriti s više hot spotova tako da brzina od 10mb/s bude dovoljna, a ukoliko stvarno bude veliki broj korisnika kontinuirano na određenom mjestu brzinu ćemo i povećavati sukladno tome.

#20:    Autor:  mikimegacar Postano:
pa pogledaj to sa druge strane- tehnologije lagano napreduju napred, cjene interneta padaju a brzina se povecava. jos ako omninet i grad osijek odluce to ozbiljnije slupat pa nakrcat grad hot-spotovima- mislim da bude bilo ok za sve.
meni iskreno dovoljno da si e-mail procitam ili prek skype javim nekom- za svako drugo koristenje imam doma 2mb vezu i flat pa mogu P2P do mile volje. Ako jos VoIP zazivi- znaci da budem zivkao doma i po osijeku za 0kn ili neku mizernu pretplatu sto je opet o.k.
kao sto rekoh-o poklonima se ne raspravlja a nadam se i realnoj podrsci tom projektu dok skuzi ekipa sta je to. nove generacije odrastaju sa WiFi mobitelima a ne ko ja sa zvrndalom na zicu. laptopi vise nisu luksuz ko nekada i cjena im je u stalnom opadanju a to sto dolazi ce biti valjda neki univerzalni dzepni komunikator sa televizijom,internetom,kamerom, itd...
Bitno je da se Osijek ukrca u taj tehnoloski vlak i krene na bolje...
Osijek031.com » Vijesti » Uskoro besplatno i bežično na internet s mnogih mjesta u gradu Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 2 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::