Citat:
Kršenje prava pacijenata, zlouporaba radnog mjesta, ismijavanje građana i institucije, samo su neki od tereta za koje će odgovarati skupina zaposlenika osječke Hitne pomoći, koja je dio intervencija snimala mobitelom, a jedan od njih objavljivao na Youtubeu, pod imenom "kornezije", piše Jutarnji list.
Tako se na meti neprimjereno zaigrane medicinske ekipe našao građanin u alkoholiziranom stanju, čija je snimka kako se klati na stolici u kolima Hitne objavljena pod radnim naslovom "Rakija - posljednja granica".
U klipu "Jutarnja jurnjava", snimljenim u vozilu, u pozadini se čuje glasno zavijanje sirene uz popratni komentar: "E, ovo nije dobar početak smjene...ako ne spavamo mi, neće ni oni", čime se aludira na građane, a s obzirom na vrstu posla kojim se bave, nije izostao niti zapis morbidnog sadržaja, gdje se u pozadini čuje kako ekipa dobiva dojavu o teškoj nesreći s ozlijeđenim osobama, pri čemu jedna žena krvari.
Na to ženski glas komentira: "Jao, pa kako ću, sva sam u bijelom", što prihvaća i ostatak ekipe dodavši: "Pa, i mi smo", nakon čega slijedi opći grohotan smijeh.
Ravnatelj Hitne dr. Berislav Pašalić, presnimio je i sačuvao snimke s Youtubea prije nego ih je "kornezije" uklonio. Identificirao je i ekipu koja je to učinila, a navodno je riječ o skupini koja je već bila sankcionirana zbog neprimjerenog ponašanja.
|