#149:
Autor:
Svebor
Postano:
25.04.2009. 10:51
Ovo za šikaniranje svi znamo... još od slučaja Lepej pa sve do ove tetke koja je ukazala na kriminal u nekoj banci. Unaprijed se radujem vidjeti hoće li ovaj prosvjed rezultirati nečim konkretnim ili će diploma osječkog sveučilišta i dalje biti pretvrda za obrisati pakšu poslije sočnog istovara. A možda i kapne neka lova/poslić/autić nekakvim studentskim čelnicima pa proglase prosvjed uspješnim iako se apsolutno ništa ne dogodi.
|
da, i zato ponavljam:NUŽNO je doći i podržati ih. studentska odgovornost je doći i podržati ovu inicijativu jer je riječ o stvari koja se tiče svakog pojedinog studenta i njegovog dupeta! izravno!
što se tiče kapanje nečega nekome, na temelju do sada viđenoga i tretnuačnog razvoja sitacije, tvoj "možda" smatram malo vjerojatnim. ako je ikome išta kapnulo onda je to kapnulo članovima studentskog zbora koji i sada šuti i ne radi ništa... ali svakako zna spiskati pare na sebe koje dobije od fakulteta i države.
jedino što smo ikada mi dobili od svoje studentske predstavnice je ponuda za 10 dana u turskoj za 3 some kuna. omg. ona je išla, naravno, đabe.
Ne možeš tražiti plaću za pola radnog vremena identičnu šljakeru koji radi ful tajm i ima 10 godina staža. Uvijek možeš otići nešto istovariti, nositi, konobariti, preko ljeta otići na more raditi (uvijek fali radnika)... Kata može čuvati klince, javljati se na telefon, prodavati osiguranje, katoličke kalendare... mislim, lovu uvijek možeš zaraditi i ako nisi bio dobar učenik, studij si možeš platiti čak i ako ti starci nisu potkovani.
|
da mogu zaraditi, ne bih studirao, a žalosno je da bih uopće studirao - trebam raditi i trebat ću još više jer troškovi studija rastu, a sve manje ljudi si to može priuštiti. kako da se itko posveti akumuliranju znanja ako on nakon predavanja mora jurcati na neki posao da si skuca 10 kn za obrok u stucu?!
u konačnici ćemo većinom moći raditi samo šljakerski ful tajm ...
u tome je problem isto.
I kad sam ja studirao ....
|
je bilo neko drugo vrijeme
zluš, bez zajebancije, imaš pravo. ako se sada ne izborimo za sebe to primorac ili profesori umjesto nas sigurno neće učiniti. zato se nadam da će ovo uspjeti...
Kad se sjetim što sam sve radio kao studoš, dođe mi loše... od trpanja deterdženta u vreće, nošenja kutija, vozanja mramornih ploča, istovara kamiona i vagona, rada u novinama... jedino još nisam pokrštavao hinduse i degustirao uran.
|
ja bih da profesori naprave svoja predavanja sadržajnijim pa da ne moraju prijetnjama i popisima "tko (ni)je bio" i uvredljivim prijetnjama osiguravati prisutnost studenata na predavanjima nakon kojih ti isti studenti ionako to sve moraju nabubati doma iz skripti sami.
mislim da nije u redu da bilo tko mora rintati da bi mogao osigurati smještaj negdje da bi uopće mogao pohađati predavanja... ti možda nisi morao degustirati uran ali bojim se kako ću ja ili generacija iza mene biti prinuđena na to.
|