HSP je izričito tvrdio da ukoliko se dvorana ne bude gradila po modelu 843 mil. da Osijek neće biti domaćin. To je činjenica.
HDSSB je tvrdio da se može izgraditi za više nego duplo jeftinije. To je činjenica.
HDSSB je napustio koaliciju i time pokazali kako im nije bitna vlast. To je činjenica.
Vlada, odnosno država si nije mogla dopustiti da dvorana ne bude sagrađena, i da Osijek ne bude domaći te ju sagradila (naravno ne po 843 mil.)
Osijek je dobio dvoranu, zahvaljujući raskidu koalicije sa HSP-om Osječani su ju dobili BESPLATNO jer ju je vlada morala graditi. I to je činjenica.
Ja sam im zahvalan što moji unuci neće plaćati đapićev bezobrazluk!
|
Iako ne volim debelog, ovo nema veze sa istinom...
U prici se spominju dva totalno suprotna modela financiranja.
Prvi sa cca 800 milijuna kuna koji uz samu izgradnju ukljucuje i ne sjecam se tocno, ali 20-30g odrzavanje iste gradjevine... Te drugi "upola jeftiniji" koji ukljucuje samo izgradnju dvorane. Znaci drzava je dala isti udio koji je i planirala samo sada grad mora odrzavati tu dvoranu za sto bi kroz prvi model bila osigurana sredstva.
Znaci imas:
1. izgradnja+odrzavanje=800milijuna
2. izgradnja=cca400milijuna + odrzavanje(to je ono sto ce tvoji unuci placati)= ???
U ovom slucaju je HDSSB odigrao eklatantnu prljavu politicku igru.