#41: Re: Pijete li mlijeko? Autor: wendy,
Postano: 06.02.2007. 11:57
alexia, namučila sam se dok sam položila dijetetiku, užasan predmet, nešto je moralo ostati
Rajnus, ne znam gdje se ti informiraš o prehrani, ali ne slažem se s nekim tvojim navodima. Mene su učili da je mlijeko lako probavljiva namirnica. I u srednjoj i na faksu. Kroz kemiju, internu medicinu, dijetetiku... Mislim, možda su mi svi ti ljudi i knjige lagali, a ja sam godinama u zabludi, ne znam...
Postoje ljudi koji ne podnose laktozu, ali to se vrlo brzo osjeti u obliku nadutosti i problema s probavom. U protivnom, naš organizam stvara dovoljno enzima koji su potrebni za razgradnju laktoze.
Ne moraš mi pisati eseje o pasterizaciji jer znam šta je to. Dakle, pasterizacija je kuhanje mlijeka na 65 stupnjeva kroz pola sata ili 72/15 minuta i potom naglo ohlađeno. Samo neki autori navode da je pasterizacija kuhanje mlijeka na 90 stupnjeva.
OK, možda jedno jaje dnevno i nije katastrofa za mladog i vrlo aktivnog muškarca. A za ostale?
|