#41: Autor: Alana Bates,
Postano: 31.07.2006. 21:59
DanicaV je napisao/la: ›
Alana, možeš za sladoled probati i ovaj recept:
istučeš 4 bjelanjka, dodaš 4 kašike šećera pa to još malo tučeš ili miksaš, onda dodaješ jedno po jedno žumance i na kraju jedan napravljeni šlag (može iz vrećice), jedno kiselo vrhnje i- naravno - voće. ove godine sam pravila jednom s kajsijama, drugi puta s malinama i ukućani su ga veselo smandrljali.
što se tiče kolača od dizanih tijesta, u svim knjigama ima recepata, ali moja tetka, specijalista za gužvaru, sve radi otprilike i to moraš sam nadoći. nema do gužvare s makom, a može i s lješnjacima, samo što njih radije pojedemo.
|
E je, taj recept sam već pravila (domaći sladoled - bakin recept), al sam kontala da u onaj od jogurta ne bi smjela ići jaja, pošto je on bijele boje, a ovaj koji ti i ja pravimo je neke žute, boje vanilije recimo.
Pravi li itko od vas i neke egzotičnije recepte: klice, umak od soje, riža...? Što je moderno sad u kulinarskom svijetu?
|