padobranac je napisao/la (
Pogledaj post): ›
U birtijama zaokruzim na prvi pun iznos..
U restoranima je ok ostaviti 5-10 % iznosa racuna ako si zadovoljan uslugom..
I sama sam radila u restoranu i znam da je placa mizerna a da ok mozes zaraditi jedino uz baksis..
E sad, kad ti moras titrati gostima, nekoliko puta in nositi led, djeci im ispadne viljuska, nosis drugu, odneses vodu njihovom psu, djeca odloze sladoled na stolnjak, pa sve mjenjas..netko zeli promjeniti prilog uz jelo, ovaj zeli bez onog zacina, drugi da mu se riba ocjedi na filter papiru i sl..sto tebi oduzima vrijeme, komplicira ti funkcioniranje s kuhinjom, itd. onda je u redu i da tvoje zalaganje nagrade s par kuna vise..ako im uz to ispricas legendu o tom trgu na kojem se nalaze, objasnih vrstu stogodisnjeg drveta pored i ponesto o povijesti crkve na koju gledaju..i sve to na njihovom maternjem jeziku (dakle snalazis se na tri-cetiri jezika) onda to zavrijedjuje i koju kunu..