Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Vindija, Sirela, Lura... Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:

#16:  Re: Vindija, Sirela, Lura... Autor: wendy Post Postano: 05.03.2007. 12:31

Meni je jasno samo iz one tvrdnje u kojoj dotična osoba navodi kako LGG potječe od MRTVACA, naglašavajući tu činjenicu kao što bi to činilo dijete od 5 godina, da je osoba koja je isto pisala totalna neznalica u svezi svega toga. Izolirana bakterija je izolirana bakterija - tek to. A odakle je izolirana ne bi trebalo biti ni najmanje bitno. Ne znam je li ikome problem to shvatiti. Uostalom, većina vas ovdje jede meso što znači da jedete LEŠEVE, tj. mrtve svinje, piliće, krave, štaveć. Ajme, kakvo otkriće!! Sad ćete svi prestat jesti meso, ha?

Prežvakali smo već ovu temu, ali taj mail nema veze s istinom. Jel itko zbilja misli da je jeftinije i jednostavnije strugati (? Shocked ) bakterije s mrtvaca ili već postojeće množiti u laboratoriju?

A, uostalom, ponavljam, taman da se to i radi na taj način, dobije se SAMO bakterija, kakva bi se dobila i bilo kojim drugim postupkom.

Baš se nešto pitam zašto u onom moru krimi i forenzičkih serija ne pokažu kako frajer na mjestu ubojstva kaže "Čekaj da mu malo pregledam debelo crijevo. Znaš, LGG..." - zagonetan pogled upućen osobi kojoj se obraća.

Isto tako, nisam primijetila ni na jednoj obdukciji da to patolog radi. Možda je uzeo uzorak dok mi nismo gledali, skrivećki. A možda ove tvrtke koje koriste LGG u svojim mliječnim proizvodima imaju vlastite leševe koji su tamo specijalno zbog tih bakterija?

Što se mlijeka tiče, uz sva istraživanja i otkrića, mišljenja stručnjaka se i dalje razilaze. Ja nisam stručnjak, ali mislim da je tvrdnja da je mlijeko štetno preuveličana i jako hrabro za tako nešto bespogovorno se zauzimati.

S mojom životnom filozofijom ne slaže se činjenica da od telića krademo mlijeko kako bi ga mi pili i odmah zamišljam kako bi bilo da od djeteta netko uzima mlijeko njegove majke. Ali, to sam samo ja. Neću zbog toga tvrditi da je mlijeko kancerogeno, kao što to znaju reći draaagi Prijatelji životinja.

#17:   Autor: Rajnus Post Postano: 05.03.2007. 18:18

CatCloe je napisao/la (Pogledaj post): › čekaj, jel ti onda stvarno ne piješ ni jogurt, ni mlijeko, niti jedeš sir, vrhnje, šlag ili mliječne namaze?
kava s mlijekom? sladoled? palačinke?


Jogurt ne, mlijeko samo uz zobene jer sa vodom i nisu nesto.
Sir jedem, ali posni. Vrhnje, ne.... Mlijecne namaze nikako... Slag ako se nadje na nekom kolacu, no kolace jedem uistinu rijetko. Pijem kratku kavu i u sladoled ne ide mlijeko :)

Ista stvar je i sa pekarskim proizvodima iako njima malo teze odolijevam pa se nekad zaleti burek poslije izlaska :)

#18:   Autor: debeli Post Postano: 06.03.2007. 0:03

mislim da bi Rajnus sada svima trebao platiti pivski surogat zvan erdinger,jer je doveo sve nas u zabludu oko maila, koji je napisao tko zna tko i još oblatio Ime drage nam gospođe Jasminke

#19:   Autor: Rajnus Post Postano: 06.03.2007. 7:19

Pazi ti guzice...odmah bi erdinger Smile

@wendy
Nitko ne dovodi u pitanje da je mlijeko zdravo, ali mlijeko...ne ovo sto se danas naziva mlijekom...

#20:   Autor: CatCloe Post Postano: 06.03.2007. 9:55

Rajnus je napisao/la: ›
u sladoled ne ide mlijeko Smile

osijek031.com smile ..nego?

#21:   Autor: Rajnus Post Postano: 06.03.2007. 13:32

Voda? Smile
AFAIK talijanski su bez mlijeka... No i da ima...to je tako neznatno...

#22:   Autor: CatCloe Post Postano: 06.03.2007. 15:28

ma daj nemoguće... ne zajebavam se sada Very Happy dobro, vjerujem da ga je moguće napraviti bez mlijeka, ali ja sam bila sto posto uvjerena da je sladoled u originalu intenzivno mliječni proizvod osijek031.com smile ...i dalje mi je čudno... ili me zajebavaš, ili ni ti nisi baš siguran...??

#23:   Autor: CatCloe Post Postano: 06.03.2007. 15:30

evo, čitam sad recepte na netu... ili mlijeko u prahu ili vrhnje... pa nisam baš toliko luda... valjda osijek031.com smile

Sladoled sa smokvama (desert),
Specijalitet dalmatinske kuhinje
Sastojci:
Za 4 osobe:
12 malih zrelih smokava
36 dg šećera
10 dg badema
20 dg malina
sok od jednog limuna
1 štapić vanilije
5 dl mlijeka
6 žutanjaka
4 žlice likera
malo badema narezanih na štapiće
1 dl slatkog vrhnja

Sladoled od kokosa
60 g kokosovog brašna
5 žumanjaka
150 g šećera u prahu
5 dl mlijeka
2,5 dl slatkog vrhnja


Sladoled
Vrijeme pripreme: 20 min.
Sastojci:
5 jaja
10 zlica secera
2 slag pjene
1 kiselo vrhnje
1 vanilin secer

#24:   Autor: fatcat Post Postano: 07.03.2007. 4:54

Rajnus je napisao/la: ›
Voda? Smile
AFAIK talijanski su bez mlijeka... No i da ima...to je tako neznatno...
Sa mlijekom - Ice Cream, bez - Sorbet... Popularna zamjena za sladoled izmedju onih koji imaju laktoznu netoleranciju.

#25:   Autor: Rajnus Post Postano: 07.03.2007. 8:45

"ili mlijeko u prahu ili vrhnje"

Gdje je tu onda mlijeko? Smile

#26:   Autor: CatCloe Post Postano: 07.03.2007. 10:23

ne cjepidlači sada, ima i s pravim mlijekom! Very Happy

#27:   Autor: Rajnus Post Postano: 07.03.2007. 12:56

A dobro...u neke ide..u neke ne ide Smile
Ne znam od cega se pravi u P.Panu, ali tamo obozavam sladoled... Jedini bolji je Bartoleti...

#28:   Autor: CatCloe Post Postano: 07.03.2007. 14:22

meni je nekada bio najbolji u petru panu, ali je u hotelu osijek 3 koplja iznad! u ipercoopu isto ima na kugle i odličan je..

#29:   Autor: Rajnus Post Postano: 07.03.2007. 15:44

Hmmm u hotelu je uvijek isti... u PP kako kada...ali kad ga pogode...ma kakav hotel...kakva amerika Smile

#30:   Autor: tamna strana Post Postano: 07.03.2007. 16:02

...definitivno mi je petar pan favorit....iako ga nekada zbog velike navale ne stignu napraviti u dovoljnim kolicinama...pa se ne stigne ni smrzniti.......i onda izgubi na kvaliteti.....što se tice hotela....kod njih opet zna biti previše zaleđen...
Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Vindija, Sirela, Lura... Idite na Prethodna  1, [2]  :| |:


Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 2 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::