#19: Autor: wendy,
Postano: 22.12.2006. 13:11
8 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne može se konja od 30, 40 godina koji je i sam zascijelo bio frustrirano i mrcvareno dijete promijeniti jednom usranom promidžbenom porukom.
Drugo, muževi koji piče žene - pa i njih su jednom žene izabrale. Nasilništvo se dade predvidjeti, anticipirati... Ja uvijek kažem, ako te tip zveknuo jednom, to je tvoja greška - a za sve ostalo mi se jebe.
Kampanja mora biti usmjerena na žene. Žene se moraju educirati, razvijati tako da od najranijih dana djevojčice u pravima i obvezama budu jednake dječacima. Bit će i one sretnije žene, a samim time i svijet će biti sretniji.
Nasilni debili sami ili evoluirati, ili propasti
|
Da, i meni nisu jasni ljudi koji žale godinama zlostavljane žene. Jedino se ne bih složila s tobom u tome da se nasilništvo dade predvidjeti... bar ne u svakom slučaju, imam puno primjera iz svoje okoline gdje je sve prvih godina braka šljakalo savršeno, a sad je katastrofa.
Svaku onu koja godinama, i to pred djecom, trpi zlostavljanje, treba liječiti, a ne žaliti. Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop takvih žena u vremenu u kojem danas živimo.
Danice, slučaj koji si opisala, a što se tiče psihičkog maltretiranja je tako čest danas, istina... ali, svejedno, mislim da nikome ne treba bezuvjetna potvrda okoline da čini pravu stvar. Pa ako mene netko pokuša maltretirati, bez obzira na sve ostalo i sve druge ljude, ja ću se pokupiti i otići zauvijek što god netko drugi o meni mislio. Valjda sami znamo odgovara li nam nešto ili ne. Ali, nekim ženama jednostavno treba još i šljiva na oku te pokoja slomljena kost da bi uopće shvatile kako ih netko maltretira. Takve ja ne mogu žaliti
|