#14: Autor: Alana Bates,
Postano: 28.06.2006. 14:47
Grandmother je napisao/la: ›
Leon je napisao/la ( Pogledaj post): ›
DanicaV je napisao/la: ›
Malo si zalutao, Leone. Uopće se ne furam na emancipiranost.
|
Nisam mislio na tebe... govorio sam o tome kako cesto nailazim na situaciju koju sam opisao... Zene se boje kuhace, sudopera, kuhinje i rada opcenito, a onda to opravdavaju emancipacijom...
|
Opravdavaju emancipacijom i rađanjem. A najradije ne bi ni rodile. Ja bih sve nerotkinje do 27. poslao u vojsku. 9 mjeseci u armiju, pa da vidiš!
|
Pffffff, to ti je bezveze, grandmother. Ne igraju ljudi uloge (majke, oca, učenika, studenta...) zato što im je to društvo namijenilo (i priroda, kako insinuiraš tom riječi "rasplod"), već zato što se u toj ulozi ugodno osjećaju: inače žene nikad ne bi dobile pravo glasa, niti bi se zapošljavale, već bi bile zaposlene samo na odgoju mladunčadi (okota, kad već inzistiraš na životinjskim terminima)... Ali rasprava je bespredmetna, to je nešto daleko (upotrijebit ću srbizam, ali štima u ovoj situaciji) prevaziđeno, sad trebamo brinuti o drugim stvarima: usmjeriti one koje su emancipaciju, kao što Leon kaže, iskoristile kao izgovor da ostanu bundeve, i da se obratimo ženama-žrtvama, koje svoja prava ne mogu ostvariti: zlostavljane žene, romske djevojčice koje se još uvijek prodaju za udaju i sl.
Sve ostale žene, ako mogu lupetati o svojoj emancipaciji, mogu se uhvatiti i za kuhaču i za vešmašinu i napraviti sve kako bog zapovijeda.
BTW, još oko kuhanja - ili voliš ili ne voliš kuhati, to je ono kako si naučio i kako okolina reagira na tvoju kuhinju, pa priznajem da mora postojati i mali dio talenta te veći dio vježbe i obrazovanja (nije goli kuhar idiot, iako se voli slikovat i bit na televiziji, on zna slagati okuse začina, okuse jela i sastojke zajedno, a to je kod kulinarstva najvažnije. Tko to nije učio, ide metodom pokušaja i pogrešaka...)
|