Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt "Klikni na sport!" započeo s provedbom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.02.2023. 11:19 
Naslov:  Projekt "Klikni na sport!" započeo s provedbom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako je vjerovati statistikama, sve veći broj mladih, srednjoškolaca uglavnom, najveći dio svog slobodnog vremena provode online upijajući sadržaje objavljene na najpopularnijim društvenim mrežama kao što su TikTok i Instagram. Ne čudi toga da je u porastu postotak onih koji sa sigurnošću mogu reći da „boluju“ od digitalne ovisnosti.

Projekt „Klikni na sport!“ ima za cilj podizanje kvalitete života mladih kroz veću involviranost u sportske aktivnost, osvještavanje mladih o problematici digitalne ovisnosti te poticanje mladih na bavljenje sportskom rekreacijom. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a isti se financira sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.

Ovo nam je jedan od brojnih projekata u nizu koje provodimo s mladima i zaista nam je drago što imamo mogućnost pozitivno utjecati na njihove životne navike. Digitalna ovisnost rastući je problem u svijetu, a mi vjerujemo da je upravo sport, uz dodatak kvalitetnih informacija o nutricionizmu i psihologiji, izvrsna prevencija tome kao i temelj zdravijeg života općenito“, izjavila je Ivana Maltašić, ispred GD Osijek – Žita.

Predviđene su brojne aktivnosti tijekom trajanja projekta, a neke od ključnih su provedba unutarnjih i vanjskih treninga sa sudionicima projekta – srednjoškolcima iz Osijeka i Belog Manastira, provedba tehnika disanja i relaksacije, izazovi kratkih treninga te nutricionističko i psihološko savjetovanje kroz plakate i priručnike.

"Kvalitetan razvoj i zdravlje učenika nam je važan faktor stoga smo se uključili u projekt "Klikni na sport!". Učenici većinu vremena provode u sjedećem položaju - u školi, učeći, za računalom, što za sobom nosi određene posljedice, a ovim načinom disanja i vježbanja omogućavaju si kvalitetan nastavak života i rada. Ovakvi projekti su bitni jer podsjećaju i širu javnost na važnost zdravlja prije nego što se problem pojavi“, izjavio je Dražen Jakopović, ravnatelj III. Gimnazije u Osijeku.

Gimnazija Beli Manastir također je vrlo rado prihvatila sudjelovanje u projektu za koji je ravnateljica Suzana Periša imala pozitivne dojmove.

S obzirom da smo svjesni činjenice da mladi danas provode puno vremena u digitalnom okruženju, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv za sudjelovanje na ovom hvalevrijednom projektu. Smatramo da će kroz njega i uz sve njegove popratne aktivnosti, učenici biti dodatno educirani o važnosti sporta i zdrave prehrane kao dijela svakodnevnog života, te se i na taj način ujedno malo odmaknuti od digitalnog svijeta. Vjerujemo da će naši učenici rado sudjelovati i proširiti svijest o spomenutim tematikama, te na taj način, što svjesno, što nesvjesno, u skoroj budućnosti dati doprinos svojoj okolini, ali i društvu općenito“.

Informacije i aktivnosti projekta moguće je pratiti na službenoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.


[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: