Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Hodanjem do zdravlja" [veljače, 2023.] - World Cancer Day activity

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.02.2023. 11:25 
Naslov:  "Hodanjem do zdravlja" [veljače, 2023.] - World Cancer Day activity
04.02.2023. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka, Liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, zajedno sa udrugama oboljelih i liječenih građana od raka, u subotu, 4. veljače 2023. godine, organiziraju akciju Hodanjem do zdravlja. Aktivnost će se odvijati kod pješačkog mosta u Osijeku s početkom u 10 sati, na otvorenom i u sigurnom okruženju pod vodstvom stručnjaka kineziologa Ivana Matančića, prof i dr. med. Nikole Kraljika. Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane građane.

Cilj: podići svijest javnosti o skrbi i aktivnostima koje se nude ženama i muškarcima oboljelima od raka: trening, sportske aktivnosti i uopće blagodati tjelesne aktivnosti za zdravlje!

Aktivnost ovogodišnjeg obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka u Osijeku prijavljena je i objavljena na službenim stranicama Svjetskog dana borbe protiv raka 2023., te je dio od 300-njak ovogodišnjih prijavljenih svjetskih aktivnosti.

I na kraju podsjećamo na činjenicu da se čak 50% karcinoma može spriječiti da nikada ne nastane i to s malo truda: prestankom s konzumacijom duhanskih proizvoda, zdravo se hraniti, redovito se baviti tjelesnom aktivnosti, održavati normalnu tjelesnu težinu, ne pretjerivati u konzumaciji alkohola, zaštititi se od infekcija povezanih s nastankom raka i izbjegavati nekritičko sunčanje. Za rak dojke, rak pluća, rak vrata maternice i debelog crijeva postoje nacionalni programi prevencije koji daju svoje pozitivne rezultate.










Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: