Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



6. Međunarodni dvoranski atletski miting Memorijal Josip Gašparac 2023.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.01.2023. 10:35 
Naslov:  6. Međunarodni dvoranski atletski miting Memorijal Josip Gašparac 2023.
Od 21.02.2023. 16:00 do 22.02.2023. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prestižno atletsko natjecanje u skoku s motkom - World Athletics Indoor Tour Bronze u veljači stiže u Osijek!

Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek već šestu godinu organizira Međunarodni dvoranski atletski miting “Memorijal Josip Gašparac” - natjecanje u skoku s motkom.

Ove godine je samo natjecanje i njegova kategorija dobila sasvim drugačiji, veći značaj za sport, natjecatelje, ali i za sam grad Osijek.

Naime, Svjetska atletska federacija (World Athletics) dodijelila je tradicionalnom dvoranskom atletskom mitingu „Memorijal Josip Gašparac“ prestižnu titulu World Athletics Indoor Tour Bronze koja ovo natjecanje postavlja među najveće svjetske i europske atletske mitinge.

Dobivenom titulom atletsko natjecanje će u Osijek okupiti 20-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica među kojima je već najavljen dolazak Poljaka Piotr Liseka, srebrnog i brončanog sa Svjetskog atletskog prvenstva, zlatnog sa europskog prvenstva, trostrukog pobjednika Dijamante lige i prvog skakača koji dolazi u Osijek, a čiji je osobni rekord u skoku s motkom preko 6,00m.

Rezultati postignuti na ovom natjecanju u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje norme za odlazak na Olimpijske igre te Svjetska i Europska atletska prvenstva.

‍Uživo prijenos (live streaming) natjecanja službeno je potvrđen i od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom, a koji će moći pratiti sve članice Svjetske i Europske atletske federacije. Također, dolazak su najavili i čelni ljudi nacionalnih atletskih saveza kao i menadžeri vrhunskih atletičara.

Osijek će kroz dva dana 21. i 22. veljače 2023. godine u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku postati središte svjetske i europske atletike, te će osim vrhunskih sportaša privući i velik broj posjetitelja i gledatelja diljem Europe.

21. veljače (utorak) će priliku za nastup imati muškarci i žene u B i C kategoriji, dok će 22. veljače nastupiti žene i muškarci u elitnoj kategoriji.

Lansirana je i nova web stranica Mitinga na kojoj će se moći saznati sve informacije o samom događaju kao i o vrhunskim skakačima koji dolaze nastupati u Osijeku.

Važno je napomenuti da je ulazak za sve gledatelje besplatan.



Foto: AK Slavonija-Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: