Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Krajem svibnja u Osijeku će se održati Panonski festival knjige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.01.2023. 15:24 
Naslov:  Krajem svibnja u Osijeku će se održati Panonski festival knjige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što su danas gradonačelnik Radić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek obišli Koncertnu dvoranu, Radić je najavio da će se u Osijeku održati Panonski festival knjige.

Održali smo danas i radni sastanak sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri HGK na kojem smo odlučili da ćemo u suradnji s njima, s Ministarstvom kulture, Osječko-baranjskom županijom organizirati Panonski festival knjige u Osijeku krajem svibnja, najvjerojatnije na lokaciji dvorane Gradski vrt.“- rekao je osječki gradonačelnik.

Bit ćemo od samog početka partneri u tom projektu: Grad Osijek, Županija i naravno kao nositelji inicijatori koji će to osmišljavati program Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore. To je na tragu svih naših napora koje smo ulagali i ulažemo kao Vlada i da poboljšamo status knjige, da promoviramo kulturu čitanja da nastavimo sa dobrim inicijativama koje smo pokrenuli i za vrijeme godine čitanja i evo ja se nadam i vjerujem da će svi građani Osijeka ali i svi građani susjednih gradova i županija pa možda i oni izvan Hrvatske prepoznati taj festival kao mjesto susreta s dobrom kvalitetnom knjigom, sa piscima koje poznaju i cijene i da ćemo na takav način gradu Osijeku dati još jedan iznimno kvalitetan kulturni sadržaj. „- istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Od izuzetne je važnosti da potaknemo i kulturu čitanja ali i na neki način da pomognemo u promociji kulturnog događanja ovdje u Gradu Osijeku i mislimo da je Festival knjige pogođena stvar i očekujemo da će po prvi puta ove godine to biti napravljeno u Osijeku. Nadam se da će to postati tradicija.“- izjavio je zamjenik župana Miletić.


Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: