Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pravni fakultet Osijek: Promocija knjige "Zakonodavstvo zaštite okoliša i održivi ekonomski razvoj u EU"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.01.2023. 11:55 
Naslov:  Pravni fakultet Osijek: Promocija knjige "Zakonodavstvo zaštite okoliša i održivi ekonomski raz
26.01.2023. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pravni fakultet Osijek organizira promociju knjige „Zakonodavstvo zaštite okoliša i održivi ekonomski razvoj u EU“ čiji su urednici Dunja Duić i Uroš Ćemalović.

Promocija će se održati četvrtak, 26. siječnja 2023. godine u 13:00 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek.

Knjiga je nastala kao dio projekta "Zakonodavstvo u području zaštite okoliša i održivi ekonomski razvoj - stanje u Srbiji i dosadašnja iskustva Hrvatske kao članice EU" koji su zajedno proveli Pravni fakultet Osijek i Hanns-Seidel-Stiftung, a u suradnji s Institutom za europske studije Beograd.

U knjizi su obrađene sljedeće teme: Europska politika zaštite okoliša i Europski zeleni plan,

Refleksije Europskog zelenog plana i Strategije "Od polja do stola" na nacionalne strateške planove održivog razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora i ruralnih prostora, Pravni značaj ekoloških poreza, Postupovni aspekti zaštite prava okoliša, Pravna regulacija zaštite okoliša od štetnih utjecaja prometa, Upravno-pravni aspekti prava na pristup informacijama o okolišu.

Autori su Biljana Činčurak Erceg, Ana Đanić Čeko, Emina Jerković, Rajko Odobaša, Paula Poretti, Uroš Ćemalović i Dunja Duić. Na promociji će o knjizi govoriti regionalni direktor za jugoistočnu Europu zaklade Hanns-Seidel-Stiftung, Klaus Fiesinger, ravnateljica zagrebačkog ureda zaklade Hanns-Seidel-Stiftung, Aleksandra Markić Boban, dekan Pravnog fakulteta Osijek, Tunjica Petrašević, Vladimir Ristanović s Instituta za europske studije Beograd i Melita Carević, profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: