Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zbog biciklističke utrke "CRO race" zatvara se Županijska ulica i parkiralište "Rupa"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2022. 14:54 
Naslov:  Zbog biciklističke utrke "CRO race" zatvara se Županijska ulica i parkiralište "Rupa&
26.09.2022. 15:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na području Republike Hrvatske i ove se godine organizira profesionalna višednevna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom „CRO Race 2022.“ u svojem 7. izdanju, u organizaciji tvrtke „Top sports events“ d.o.o. iz Viškova, sa ciljem promocije Hrvatske kao turističke destinacije.

Na utrci, koja se održava od 27. rujna do 2. listopada, sudjeluje oko 140 najboljih biciklista svijeta.

Biciklistička utrka „CRO Race“ planirana je kroz šest etapa od kojih prva etapa započinje dana 27. rujna u 11,15 sati u Osijeku, a relacija Osijek-Ludbreg je u ukupnoj dužini od 223,5 kilometara.

Prva etapa biciklističke utrke „CRO Race“ kreće sa startom u Gradu Osijeku sa Trga Ante Starčevića te se kreće sljedećim dionicama na području PU osječko-baranjske:

U Osijeku Županijskom – Ulicom Hrvatske Republike – Jagerovom – Kapucinskom – Europskom avenijom – Trpimirovom – Vukovarskom – Gundulićevom – Kalničkom –Kanižlićevom – Strossmayerovom do Višnjevaca, preko Josipovca, Valpova, Donjeg Miholjca u Viljevo.

Iako utrka kreće s Trga Ante Starčevića, natjecatelji će do Ulice Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu voziti samo u revijalnom tonu, a kada dođu do drugog kružnog toka, oko 11,35 sati, sudac utrke dat će znak za takozvani „leteći start“, kada će zapravo početi natjecateljski dio utrke.

Kako je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta, zbog čega će na predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.

Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika. Promet teretnih vozila iz smjera zapada biti će zatvoren i do sat vremena prije nailaska sudionika utrke.

Napominjemo da će Županijska ulica u Osijeku od križanja s Ulicom Hrvatske Republike biti zatvorena za sav promet od 15 sati 26.09. do 12,30 sati 27.09.2022., a parkiralište tzv. "Rupa" od 15 sati 26.09. do 15 sati 27.09.2022. godine.

Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na putanji održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.


Tekst i foto: PU osječko-baranjska

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: