#1: Pijete li mlijeko? Autor: Anita_os,
Postano: 04.02.2007. 15:07
Dakle, šuška se šuška, iz nekih izvora koje ovim putem neću navesti, već samo iznijeti iskustva jedne prevoditeljice u Bruxellsu koja je bila s predstavnicima Vindije, Lure i Sirele kako bi vidjeli na koji se način moraju u proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a.
Dakle, bila su vjerojatno kojekakva predavanja i koješta o pravljenju mlijeka, mesa, sireva..a ovo su neka od njenih saznanja:
Idemo po redu:
S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina. Kad
bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko,
bi kostalo 20 kn.
Naime, mlijeka krave skoro da vidjel e nisu. S tim da ih pumpaju steroidima i
antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima,...
Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i voćni jogurti koji imaju toliko
šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost. Drugim riječima,
marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih izvora kalcija od
mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i
ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo
ženama.
Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista
bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako
ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).
Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.
S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može (ili
može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to
izbjegavati.
Glede s a l a m a , p a š t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest ČAJNA
kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je
rijetkost.
Sve se opet napucava steroidima.
Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko, al ne
prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići dobivaju bolje).
Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni travnjaci,
sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu, prije klanja ih se
uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin
se prenosi na meso koje ljudi jedu...
M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno
jel ozračeno ili nije.
i tako dalje, i tako dalje..
Koliko u svemu ima istine?
Ja osobno znam iz dosta izvora koliko su zagađeni: pivo iz Osječke pivovare, paštete,hrenovke, naresci, gulaš i slične konzervirane prerađevine iz Podravke, miševi u čipsu...i sl. E sad, koliko znamo o mlijeku i mliječnim proizvodima?
Ako mi netko kaže da pijem mrtvace u LGG jogurtima-ubit cu se!
Što vi kažete? Ajde neka netko da još koji gadan primjer pa da od sad mogu jesti samo.......hmmmm- što???
|