Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 15. 06. 2024.
Pučko otvoreno U...
Dječji ljetni ka...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
Dječje kazalište...
ned 16. 06. 2024.
Provjerite koje ...
Godišnji koncert...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
Dječje kazalište...
pon 17. 06. 2024.
Kopika uskoro ot...
DOKKICA: Otvoren...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
uto 18. 06. 2024.
GISKO: Predavanj...
DOKKICA: Otvoren...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
Dječje kazalište...
sri 19. 06. 2024.
GISKO: Pričaonic...
DOKKICA: Otvoren...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
Dječje kazalište...
čet 20. 06. 2024.
B2Run 20. lipnja...
DOKKICA: Otvoren...
GISKO: Izložba s...
42. OLJM - Osječ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama[24.05.2024.] Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program učinio je svoje i svakodnevni je mamac za publiku koja, na zadovoljstvo brojnih izlagača, puni Športsku dvoranu Gradski vrt.

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Nove čitatelje sigurno će provući naslov Na istoku ništa novo. Zbirka je to priča navijača NK Osijeka, a autori su kroničari kluba – novinari i podcasteri, navijači i članovi Kohorte. Kroz priče 22 autora možete upoznati povijest kluba, njegove najveće, ali i najteže trenutke. Zbirku u 16:00 sati predstavlja izdavač i urednik publikacije, Tomislav Buljubašić.

Potom nam u 17:00 sati dolazi Otac – on poučava, savjetuje i zanovijeta. Pomiren da ga se ne sluša. Njegova pomirenost je dvostruka: s kćeri koja je spašena, jer je izmještena iz njegove izgubljene Bosne, s vlastitim životom u kojem se pretvorio u tuđina i gosta. Ovo je knjiga o ratu i onome što je nastalo poslije rata. Ovo je knjiga Glorie Lujanović o poraženim očevima koji bi još nešto prenijeli kćerima spašenim u tuđini.

Nakon svoje prve knjige Neboder života, Zoran Salopek nas u 18:00 sati vodi dalje, u promišljanje smisla i svrhe života, i stalno iznova bodri da si postavljamo pitanje: tko sam stvarno ja. Kada spoznamo ljubav, otkriti ćemo i svoju svrhu. U tome će nam pomoći autorov novi naslov Ego, ljubav, istina: kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu.

Tito, povjerljivo i osobno nova je biografija Josipa Broza, a od postojećih se razlikuje time što je napisana pregledno, zabavno, pitko i čitko. Navedeno ne čudi jer joj je autor naš ponajbolji novinar i publicist Boris Rašeta. Autoru će se na pozornici u 19:00 sati pridružiti i svoja promišljanja okupljenima podijeliti Drago Hedl i Jaroslav Pecnik.

Treći dan Festivala završit će uz Miru Gavrana i njegov najnoviji roman Portret duše koji govori o životu sedam žena. Sasvim dovoljno da privuče publiku u dvoranu, no ipak ćemo dodati kako autor koristi različite književne forme kako bi izgradio snažnu fabulu s ranjivim junacima. Koliko su ti junaci ranjivi saznajte u 20:00 sati.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige. Započnite vikend s novim naslovima na svojim policama!


Foto: Denis Despot


[23.05.2024.] Panonski festival knjige nastavlja nuditi bogat i zanimljivi program za djecu za mlade koji i drugog dana Festivala obiluje raznovrsnim radionicama, pričaonicama i predstavljanjima knjiga. U goste dolazi simpatično i druželjubivo lice TV ekrana koje najavljuje vremenske prilike i neprilike, Zoran Vakula. Njegova serija slikovnica Vremenaste priče objašnjavaju meteorološke izraze kako bi djeca bolje razumjela i imala koristi od meteoinformacija.

Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojem možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Za odraslu publiku, program drugog dana Festivala nudi izbor za svakog posjetitelja. Tako je Gajandra neodoljivo zabavan primjer povijesnog surealizma pisan u obliku dugog pisma koje Bajamonti piše supruzi Elizabeti. Iznimna je to satira, romaneskni prvijenac znanstvenika i prevoditelja Srećka Jurišića. Na programu potom slijedi predstavljanje knjige Sociologija hrvatskog društva u kojoj autor propituje najvažnija pitanja i probleme u hrvatskom društvu. Ivan Burić temama pristupa na temelju vjerodostojnih znanstvenih radova čime dospijeva do dragocjenih spoznaja o važnim promjenama koje su tijekom posljednjih desetljeća preobrazile hrvatsko društvo. Naslov knjige Neposlušne, autorice Peternai Andrić i Žužul, ne opisuje samo književne junakinje koje se na različite načine, bilo pregovaranjem, subverzijom ili otvorenom pobunom, bore protiv čvrstih okvira rodnih regulacija, nego i autorice, i sve znanstvenice koje političkim i etičkim čitanjima književnih tekstova donose interpretativne pomake u čvrstim paradigmama uvriježenog akademskog znanja. Jagna Pogačnik u Području bez signala odbacila je zastarjele kritičke alate, proširila perspektive i uvela nove metode kako bi vjernije zabilježila najsnažnije književne glasove kao signale novog književnog doba. Na kraju drugog dana stižu nam i uglazbljene pjesme kao i njihov autor Sanin Kramehmedović, autor i osnivač popularnog dubrovačkog benda Silente. U Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje za Osječku publiku.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.
[22.05.2024.] Prvog nas dana Panonskog festivala knjige, pored svečanog otvorenja, očekuju radionice za djecu i mlade, nekoliko promocija knjiga i ono što brojni posjetitelji očekuju, značajni popusti.

Ljubiteljima knjige na samom će se otvorenju obratiti Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Osijeka i dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija. Svečano će se otvorenje održati 22. svibnja u 12.00 sati, u Športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, dok sam Festival svoja vrata za posjetitelje otvara već u 10.00 sati.

Ovogodišnji Panonski festival knjige u znaku je 150. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić čime se i na ovaj način željelo prisjetiti njezinog neizbrisivog doprinosa domaćoj i svjetskoj književnosti. Njezin utjecaj i dalje se osjeća kroz generacije, a njena djela prevedena su na sve važnije svjetske jezike čime je postala jedna od prepoznatljivijih figura hrvatske kulture i književnosti.

Tako će se već prvog dana predstaviti dvije publikacije objavljene u čast ove proslavljene autorice. Prva je slikovnica Kako je Potjeh tražio istinu koja svoje novo vizualno ostvarenje duguje poznatom slikaru Svjetlanu Junakoviću, dok je druga, strip, Priče iz davnine nastala po scenariju našeg sugrađanina Davora Špišića.

Program prvoga dana obogatit će i Osječani Saša Paprić, Željko Senković i Nenad Rizvanović koji će predstaviti svoja najnovija djela, a za sam kraj prvog dana predviđeno je predstavljanje autorskog opusa dvije pjesnikinje, Andrijane Kos Lajtman i Anete Vladimirov.

Posebna će se pažnja tijekom cijelog Festivala posvetiti djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjenu njima, već prvog dana uživati u nekoliko pričaonica i atraktivnih radionica koje većim dijelom provode Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci. Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojem možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.


[20.05.2024.] Program drugog Panonskog festivala knjige koji se od 22. do 26. svibnja održava u Športskoj dvorani gradski vrt u Osijeku obećava istinski praznik knjige i čitanja i donosi uistinu bogat program za djecu i mlade.

Osim promocija novih knjiga u glavnoj dvorani, sadržaji za djecu i mlade održavat će se u i Dječjoj dvorani odmah pored glavne dvorane i Predavaonici 1. na prvom katu objekta. Posebna pažnja i kroz ovogodišnji program posvetit će se djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjenu njima, uživati u brojnim raznovrsnim literarnim, kreativnim, dramskim ili STEM radionicama. Između ostalih svoja djela predstavit će i Marko Jovanovac, Slavko Sobin, Zoran Vakula, Svjetlan Junaković – radionice će voditi djelatnici i djelatnice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, predstavnici Školske knjige, Mozaik knjige, izdavačke kuće Profil Klett… Tu su i predstava Ježeva kućica u izvedbi kazališta Tvornica lutaka te projekcija filma za djecu i mlade Uzbuna na Zelenom vrhu koji je nastao prema romanu Ivana Kušana.

Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojem možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.

[klik za uvećanje]
[02.04.2024.] Drugi Panonski festival knjige održat će se od 22. do 26. svibnja 2024., na poznatoj nam lokaciji, u dvorani Gradski vrt.

Ovogodišnji Panonski festival knjige spreman je posjetiteljima ponuditi preko 50 izlagača, brojne književne novitete, promocije knjiga, susrete s autoricama i
autorima, dječje programe, radionice, kvizove ali i koncert.

Posjetitelji će u srijedu, četvrtak i nedjelju od 10.00 do 20.00 sati te u petak i subotu, nešto duže, od 10.00 do 21.00 sat moći uživati u novitetima i malo starijim naslovima te kupovati iste po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama koje se spuštaju i do 70 %.

Ulaz na Festival se ne naplaćuje.


 Stranica prilagođena ispisu
Advertisement Advertisement Advertisement


Stenci toy i mini pudl...
U ponudi vrhunski šten...
Dostupni stenci apriko...
Vrhunski stenci, najpo...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:976

Registrirani online (): Nitko