#99: Re: Do koje mjere ugađati djevojci Autor: wendy,
Postano: 02.01.2008. 3:15
pumpkin je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Je, to sam ja uvijek govorila "što smo mi bolje, oni su gori". Svi će oni kukati zbog nekakvih "kuja" koje ih drže u neizvjesnosti i "vuku za nos", a ustvari ih baš takve intrigiraju, a ne dobrice na kojima znaju na čemu su.
|
Hm.. meni je fascinantno kako se žene koje koriste vlastiti mozak izjednačuje s "kujama", a za one blesače kojima je "Da, dragi" statistički najzastupljenija rečenica u komunikaciji, kaže se da su "dobrice".
Opet generaliziranje. Možda je stvar u mjeri. Možda je važno ostati svoj? Možemo li se cijeloga života ravnati prema predrasudama i zabludama, trpati same sebe, kao razumna bića, u nekakve šablone, ovisno o tome što se smatra modernim, pametnim, prihvatljivim u vremenu u kojem živimo?
Baš sam danas, potaknuta jednim razgovorom, razmišljala o svemu tome. Ne bismo li se, u međuljudskim odnosima općenito, trebali osloniti na iskrenost, a ne na igranje igrica kojima je cilj manipulacija osjećajima? Pored toliko igrica koje se mogu igrati na obostrano zadovoljstvo, jelte
Ako si svjestan koliko vrijediš, bacit ćeš taj treš časopis, uz pomoć kojega si pokušavaš napraviti veliko pospremanje u ladicama života. Stat ćeš, gol (metaforički), pred predmet svog obožavanja i reći "Ovo je sve što ja jesam. Ako ti se ne sviđa, praši dalje".
Svi mi imamo bezbroj lica, bezbroj boja i mirisa, raspoloženja... i u svakome od nas postoje oni skriveni kutci koje netko može otkrivati. Ako to želi. I ako mu dozvolimo.
Ako poželim ugoditi svom dragom na bilo koji način, čime ću izmjeriti tu "mjeru" iz naslova topica? Moramo li sve programirati, mjeriti, vagati? Neke stvari, kada ih se pretjerano racionalizira, gube svoju vrijednost. I smisao.
Besmisleno je, unaprijed smišljenim metodama i razrađenim strategijama, krčiti put do nečijeg "srca". Ljubav nije ratište. Barem prema izvornoj ideji o tome što ljubav jest ili bi trebala biti. To je nešto što ne možemo "silovati", gdje ne možemo odrediti granice, raditi odabire i graditi trpajući u unaprijed izrađene kalupe. Bez obzira na to o kojoj se "vrsti" ljubavi radi.
|