ozana je napisao/la (
Pogledaj post): ›
Pitanje grijeha nije pitanje crkve. Ubiti je grijeh jer nitko nema pravo oduzeti drugom život, bez obzira bio vjernik ili nevjernik. I nema to veze ni sa kojom religijom. Svakom normalnom čovjeku dovoljno je poslušati svoj unutarnji glas, neku svoju savjest kad učini nešto loše i na taj način može definirati grijeh i svoj odnos prema istom.
Koliko vidim nitko nije shvatio što sam željela reći.
Poantu sam bacila na pobačaj kao sredstvo kontracepcije. Postoji mnoštvo načina za zaštitu od neželjene trudnoće. Ja sam npr. uvijek brojala dane. I uvijek je bilo uspješno. Treba poznavati sebe, svoje tijelo, ciklus i vrlo lako i taj način može biti uspješan.
Također sam željela naglasiti krajnje negativne posljedice pobačaja, koje se događaju prečesto (porazgovarajte s ginekolozima), a na njih nitko ne misli.
Glede zlostavljača - dijelim Alanino mišljenje. Nažalost, mnogo je ljudi koji ne zaslužuju biti roditelji. Također je podosta onih koji bi bili divni roditelji ali im je uskraćena ta mogućnost.
Ne shvatite me krivo, nisam apriori protiv pobačaja. Ipak, mišljenja sam da bi se on trebao učiniti zaista samo u iznimnim, recimo beznadnim situacijama.