#55: Re: Spolno prenosive bolesti Autor: wendy,
Postano: 06.07.2007. 16:51
Hm, test koji otkriva protutijela na HIV trebao bi se raditi najmanje 6 tjedana nakon rizičnog kontakta. Najbolje je vrijeme između 3 i 6 mjeseci. Ne vjerujem da su mu u bolnici stvarno to radili. Ako jesu...
U redu je što se frajer testirao, svaka mu čast. Ali dizati ovoliku prašinu po novinama zbog toga stvarno nema smisla.
Naši narkići koji imaju para za heroin imaju i za igle, ne čini mi se da se pucaju mjesec dana s istom i još ju dijele okolo. Ne znači da netko ima SIDU jer se drogira. Uostalom, dolaze oni do igli na raznorazne načine, svašta sam vidjela i čula. Najjače mi je šta se prodaje po ljekarnama - svi imaju dijabetes pa im trebaju nekakve igle
Osim toga, kolika je vjerojatnost da je netko upotrijebio tu iglu pola sata, sat prije nego što je on na nju nagazio? Ne prenosi se HIV baš ko gripa.
Kod narkomana koji koriste istu iglu problem je što se intravenozno unosi moguće zaražena krv. Kod ovakvih je uboda vjerojatnost za to vrlo, vrlo mala.
Ne kažem da je loše što se testirao niti što je završilo u novinama da se može naći igla u pijesku, ali tekst zvuči tako patetično da bi čovjek pomislio da je frajer sve moguće spolno prenosive bolesti pokupio jednim ubodom na iglu. Ako je igla dugo tamo, veća mu opasnost prijeti od tetanusa.
I ja sam se tijekom srednje koji put ubola nakon vađenja krvi i neću reći da mi je bilo svejedno. Ja sam, eto, neodgovorna pa se nisam testirala premda ne mogu reći da se nekad ne sjetim toga. Ali s druge strane, ne treba ni dizati paniku oko svakog uboda na iglu. Više bi trebali paničarit kod seksa bez gumice s nekim koga smo pokupili negdje vani, na jednu noć.
A te malograđanske predrasude me užasno živciraju. Sad će babetine komentirat međusobno kako ti odvartni narkići svugdje ostavljaju te igle koje su prepune virusa, od HIV-a pa nadalje, kako samo drogaši i pederi imaju sidu... Lako je trkeljat, to je problem kojim bi se trebale pozabaviti vlasti. Narkomane treba liječit, a ne osuđivati. No, njima je jednostavnije zatvarati na koju godinu dječicu uhvaćenu s jednom pljugom, dok crkva s druge strane sere kako su kondomi zlo... I onda nam ostaje samo to - da kenjamo, kad nismo sposobni napravit ništa pametno. Uh..
Neću reći da je nemoguće da je išta pokupio tim ubodom, ali ajde, nemojmo pretjerivat
|