chager je napisao/la (
Pogledaj post): ›
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
@chager - ne znam odakle ti ideja da hrvati vec 20 godona grade revoluciju?
Istina je da je HDZ zabio sebi autogol propagandom lakog zaposljavanja u EU. Shvatilo je to cca 5% mladih. Ostalima to zvuci super.
|
Napisah
rade, ne grade. Mislio sam na potrebu revolucije, jer očito da neće biti volje u postojećem sustavu da se promijeni bilo što. Promjena znači smjenu, a to pozicija nikako ne želi. Provaljeni su, a nitko nije sposoban namaknuti kritičnu masu, osim studenata. Čak i tada, bilo bi profitera, koji bi na valu studentskog nezadovoljstva pokušali graditi karijere, ali mislim da je to manje zlo.
Svakih 20, to se odnosi na '71, '91, '11...tek slučajno...
Mišljenja sam da je ova buna na fakultetima prava prilika za to, iako u srži vidim tek pokušaj dekana, dakle kaste, da zadrži stanje kakvo je, a to je gomila muljanja i bogaćenja na račun proračuna kojeg nitko ne kontrolira. S druge strane, vlast pokušava zauzdati fakultete, ali ne zbog kontrole sredstava, već pokušaj političkog utjecaja, što je opravdan fakultetski razlog za bunt. Opet svi imaju argumente, i od svega, u tom slučaju ne bude ništa. Da se treba mijenjati, treba. Imamo, zaista, hiperprodukciju nečega što nam ne treba, a onda većina nije sposobna za ono za što se školuje, a to je samostalno poduzetništvo!?, već svim silama grebe državnu službu. Razloga je mnogo, a ponajprije je kriva klima i vlast koja potiče takvo razmišljanje, a ne poduzetništvo kakvo, kao želimo. Pogledaj današnje poduzetnike. Većina ih je poslove počela za i poslije rata kao profiteri privatizacije, a sve ih krasi poslovanje s državom. Opstali su ti koji šuruju s politikom, ostalih nema. Jedini način poslovanja, je država(lokalna samouprava). Tako da tobožnji pokušaji stvaranja poduzetničke klime idu po principu komunističkog, a ne kapitalističkog sistema. Uzeli smo najgore od ta dva...
Pokušaj oporbe, da im pobjeda dođe sama od sebe, mogu najblaže rečeno nazvati promašenim. Čak i slogan kampanje "...promjena", birače tjera u razmišljanje. Politički bi bilo bolje koristiti izraze kao "rast, bolje plaće, standard, socijalna prava"...a ne odricanje, štednja.
Nema onog koji bi se odrekao svojih prava u Hrvata, bez obzira što je svima jasno da tako dalje ne može. Braniteljska populacija, koja je stvorila ovu državu, sada ju parazitski uništava. Dali bi život za Hrvatsku, ali ne daju prava. Dragi moji, tu najviše puše mladi, koji nisu bili u ratu, niti baš najbolje znaju zašto je vođen, na žalost. Ako je parola "da nam bude bolje" palila tada, danas se očito više ne koristi.
Ulazak u EU bi morao imati neki smislen razlog, a ja ga ne vidim, ponajprije ako za njega nismo spremni. Veliki propust je što nismo sposobni s postojećim državnim aparatom povući sredstva iz fondova. Imali smo vremena prirediti dovoljan broj projekt menagera, ali nismo, već smo djecu političara i rodbinu pozapošljavali na utjecajna mjesta u državnoj upravi, a oni tamo kao Buljubašići ne rade ništa i primaju plaću. Dok je tako, nema svrhe raspravljati o našoj spremnosti za ulazak. Za 6 mjeseci bi trebalo očistiti nataloženo, a za to nema snage ni jednoj garnituri.
Zato se zalažem za revoluciju, studentsku, jer mislim da jedino tamo ima nešto što bi nas moglo izvući. Inače, ovako će biti godinama, a to znači izgubljene dvije generacije, a i poslije ostajemo s odgojenom djecom stasalom na korupciji i nepotizmu. Dok nam je vanjska politika katastrofalna i svodi se na brljanje u Bosni i preseljenju preostalih Hrvata u RH na račun proračuna. Ostatak je tamo, ali je na valovu. Ne smatram ovo demagogijom, već istinom.