mali_ivica je napisao/la: ›
jaguar je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Koliko ja pratim političku scenu u Hrvata znam da već postoji načelni sporazum 3. pravaške strane. Dok si u pravu što se tiče Ruže i Danijela Srba (nikako Đapića, bez obzira što neki mislili i pisali o tomu), jer izići iz neke stranke, osnovati svoju stranku i pričati o ujedinjenju je blasfemija. A pouzdano se zna da je Ruža i njena stranka tvorevina HDZ-a, projekt na liniji Sanaderove kampanje iz 2007. godine. A razgovori između Hrasta i pravaških stranaka se vode i biće sve intezivniji. I ako uspiju napraviti predizbornu koaliciju sigurno su na 25%.
Pitanje jedno Ivica mali kako to da jedan nedefinirani svećenik ( sa svojom Rimskom grupom) lijeve provinijencije ima toliki pristup javnosti i meddijima i uvijek ga se forsira kad treba donositi negativne vrijednosne sudove o katoličkoj crkvi i kleru. I ima tako pozitivan image u u lijevo liberalnim glasilima. Ako se nevaram probao je na zadnjim izborima i neslavno propao. što znači nije novi i ima već malčice umočene prstiće u politici. I kako će jedan skoro pa "pustipratar" jakog ega funcionirati u koaliciji sa udrugama toliko šarenog svjetonazora, jer svaki osnivač(presjednik) udruge je ego za sebe. Znači ova inicijativa O bodova. Ako iziđu na izbore samo će uzeti 0.5 % glasova i po sadašnjim projekcijama poći SDP-u da dobije više mandata u saboru.
|
Glede HSP-a to što je izašla iz njega je bio sasvim logičan smjer ignoriRanja činjenice da Anto Đapić kao takav netrpi drugo mišljenje, a u ostalom kome treba članstvo u stranci gdje predsjednik iste ima dokazani plagijat magistarskog rada.
Glede Don Grubišića mogu još samo jednom napomenut slijedeće...
Za razliku od ostalih ima PROGRAM, traži ljude koji nisu bili u politici, sad sam naknadno čuo da će i Jurčić poći odvojeno od SDPa što mi se inznimno sviđa.
Priča da Tomašić igra za HDZ a Đapić ne ti je totalna glupost.
Kao i priča da neka opcija nekoj drugoj krade glasove?
Što to znači da su jedine realne opcije HDZ i SDP, a sve ostalo gutači glasova?!
Jer ajmo realno TVOJ HSP (onaj Đapićev) neće dobiti ni 3% na izborima ako dobije i toliko.
Ja kao osoba imam pravo zaokružiti i najveću vukojebinu od stranke, bez obzira dobila ona minimalno glasova otimala nekome drugome i sl.
Nijedna stranka nikome ne otima. I NAŠE JE PRAVO ZAOKRUŽIT ONOGA KOGA MI MISLIMO DA TREBAMO ZAOKRUŽIT, A NE ONOG KOJI NAM DRUGI GOVORE, PRAVDAJUĆI SVE KRAĐOM GLASOVA?!
I šta da u kradu glasove?!
ŠTO VIŠE GLASOVA JEDNA MALA STRANKA UKRADE VELIKOJ, VEĆA JE ŠANSA DA MALA STRANKA POSTANE VELIKA, A VELIKA STRANKA MALA!
MALA STRANKA NIKAD NEĆE BITI VELIKA AKO BUDEMO GLASOVALI ZA NEKE JEBIVJETRE ZATO ŠTO MISLIMO DA NETKO NEKOME KRADE GLASOVE?!
BOLJE DA KRADU GLASOVE, NEGO NOVCE!