#29: Autor: Sharon,
Postano: 25.04.2009. 9:02
justice je napisao/la: ›
he he,do jaja ti je odgovor @sharon,
ajd koje je to tvoje zanimanje da ćeš ti meni pametovati (sam da kažem da sam na faksu išao sam na par predavanja,a jedno je bila genetika kod Bedea ustvari kod prof. Dreznera)
e sad kad si tako mudra fino ti meni reci gdje sam ja uopće napisao išta o hibridima,koji je to moj "nonsens"??? kad toliko znaš o gmo,pa onda reci jel se nebi moralo svake godine kupovati novo sjeme???
a o mojim postocima u prvom postu sam već napisao da su možda zastarjeli,ako nisi primjetila,i molim te ajd onda nam napiši koliki su sad ti postotci ako sam ja već dao zastarjele
|
he,he, @justice... Kod dr.Bedea i dr.Dreznera sam genetiku položila s čistom 5-com, a studij sam završila s prosjekom ocjena 4,50 (dakle - odslušala više od nekoliko predavanja...). A sad dosta o tome.
Problem s GMO nije u tome što se svake godine mora kupovati sjeme (kao što rekoh, hibridno sjeme se kupuje već desetljećima!) već to što se ne zna kakav efekt će ta stvar imati na ekosustav u koji je puštena kao i na zdravlje ljudi. Navela sam nekoliko pitanja koja otvara ova Pandorina kutija... Ako uvaženi i čuveni prof.Jošt traži iste odgovore na ta pitanja - onda ona, valjda, imaju smisla. Čovjek je poznati selekcioner-genetičar i bavi se tom problematikom. Ja, nažalost, nakon studija više ne jer su me životni tokovi odveli u neke druge vode. Ali znam o čemu govorim.
O postotcima se informiraj, samo da ti kažem da je % GMO soje u SAD već odavno premašio 80%. Ali, dobro. U toj situaciji jedino korektno prema konzumentima bilo bi: označiti GMO proizvode, jer ljudi imaju pravo znati što kupuju i čime se hrane. Tko hoće - neka plati provjerenu kvalitetu.
|