Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Kineski racici - drlog Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:

#1:  Kineski racici - drlog Autor: Leteci mungos Post Postano: 01.04.2007. 22:49

Isprzio si danas te kineske racice (to su one dumine sto izgledaju k'o abortirani fetusici) i sada mi se gajba cuje k'o nedepilirani znojni muf, u ustima okus k'o da sam ga lizao, a u stomaku k'o da sam progutao cijelu koloniju kraljevskih pingvina.

Mislim da cu usta morati isprati varikinom...

P.S. Jel' problem u meni (przio na malo margarina), u tome sto su mozda bili tehnicki neispravni (kupio smrznute, odmrzavao fino polako u hladnjaku od jucer popodne), ili je taj drlog zaista takvo zlo (izgledali su kao oni surimi racici, ali ovo nije surimi, vec stvarna zivotinja)?





Zadnja promjena: Leteci mungos; 01.04.2007. 23:18; ukupno mijenjano 2 put/a.

#2:   Autor: ruana Post Postano: 01.04.2007. 23:01

kak znas kakav je okus znojnog nedepiliranog mufa?

#3:   Autor: legica_os Post Postano: 01.04.2007. 23:04

koliko sam upoznata sa maminom kuhinjom imam osjećaj da ti nisu štimali jer si ih držao u hladnjaku od jučer popodne a ne u zamrzivaču mada nisam sigurna...kad pečem nešto kao u tvom slučaju prethodno smrznuto,to odmah bacim na vrelo ulje take smrznute,riblje štapiće i ostale pizdarije...
kontam si da im je okus promijenio margarin na kojem si ih pekao...jer meni barem margarin pokvari okus,recimo u pireu....
a to što ti guza svira to ti ne mogu pomoći..Very Happy

#4:   Autor: Leteci mungos Post Postano: 01.04.2007. 23:09

@ruana, proces spoznaje je trnovita potraga...

@legica, nemam proljev...nije margarin.... vjerojatno taj drlog jednostavno ima takav okus... grozomor...

#5:   Autor: legica_os Post Postano: 01.04.2007. 23:14

Leteci mungos je napisao/la: ›
@ruana, proces spoznaje je trnovita potraga...

@legica, nemam proljev...nije margarin.... vjerojatno taj drlog jednostavno ima takav okus... grozomor...


možda nisi dovoljno stavio vegete?

#6:   Autor: LucijaX Post Postano: 02.04.2007. 0:25

ODUVIJEK imam posebnu skepsu prema hrani koja potječe iz vode.

PREFERIRAM je, ali nešto što putuje tjednima ili mjesecima hiljadama milja i promjeni sva prijevozna sredstva ni ne razmatram.

#7:   Autor: fatcat Post Postano: 02.04.2007. 5:21

Leteci mungos je napisao/la: ›
Isprzio si danas te kineske racice (to su one dumine sto izgledaju k'o abortirani fetusici) i sada mi se gajba cuje k'o nedepilirani znojni muf, u ustima okus k'o da sam ga lizao, a u stomaku k'o da sam progutao cijelu koloniju kraljevskih pingvina.

Mislim da cu usta morati isprati varikinom...

P.S. Jel' problem u meni (przio na malo margarina), u tome sto su mozda bili tehnicki neispravni (kupio smrznute, odmrzavao fino polako u hladnjaku od jucer popodne), ili je taj drlog zaista takvo zlo (izgledali su kao oni surimi racici, ali ovo nije surimi, vec stvarna zivotinja)?
Azijski recepti vecinom upotrebljavaju biljno ulje ili mast, u ovom slucaju biljno ulje. Mali shrimp nema ukusa kao i veliki (odrasli) zbog toga se mali vecinom upotrebljava kao dodatak u raznim receptima. Pogledaj fried rice...
Na gornjoj slici se vide tamniji dio shrimp-a (vanjski dio polu kruga), to je crijevo koje nosi otpatke i naravno mora biti deveined/ocisceno.

P.S. Ako nemas muf koji zna kako se shrimp kuha, barem znas kako mirisi... Wink

#8:   Autor: bazooka_joe Post Postano: 02.04.2007. 6:54

LucijaX je napisao/la: ›
ODUVIJEK imam posebnu skepsu prema hrani koja potječe iz vode.


Skepsa nije uvijek opravdana, ali prema nečemu što bi moglo potjecati iz Žutog mora treba itekako pristupati s oprezom...

fatcat je napisao/la: ›
P.S. Ako nemas muf koji zna kako se shrimp kuha, barem znas kako mirisi... Wink


DOOOBAR! osijek031.com smile

#9:   Autor: ilija Post Postano: 02.04.2007. 7:48

fatcat je napisao/la: ›
Na gornjoj slici se vide tamniji dio shrimp-a (vanjski dio polu kruga), to je crijevo koje nosi otpatke i naravno mora biti deveined/ocisceno.


Izgleda da je Leteći malo jeo govna Very Happy

#10:   Autor: gaap Post Postano: 02.04.2007. 11:47

šta nisi svježe nahvatao?

#11:   Autor: Leteci mungos Post Postano: 02.04.2007. 12:08

fatcat je napisao/la: › Azijski recepti vecinom upotrebljavaju biljno ulje ili mast, u ovom slucaju biljno ulje.
Mnjah, sumnjam da je to u pitanju. Margarin sigurno nije taj koji je mogao generirati toliku kolicinu smrada ustajalog medjunozja.

Citat: › Na gornjoj slici se vide tamniji dio shrimp-a (vanjski dio polu kruga), to je crijevo koje nosi otpatke i naravno mora biti deveined/ocisceno.
Na tim malim shrimpicima je nemoguce ukloniti te crne tockice, tako da cisto sumnjam da ih se treba uklanjati...

Citat: › P.S. Ako nemas muf koji zna kako se shrimp kuha, barem znas kako mirisi... Wink
Svrha mufa nije da kuha, pogotovo kad bi se upustila u nemogucu misiju zadovoljenja mog nepca... ;-) Postoje mnoge druge vjestine kojima treba baratati... ;-)

@LucijaX, moguce je da ovo nije valjalo jer je na tim putevima odmrzavano, smrzavano, tko zna... Kako god, mene je zanimalo jesam li ja jedini koji je primjetio taj intenzivan miris, ili su to jednostavno takva bica...

#12:   Autor: LucijaX Post Postano: 02.04.2007. 12:19

Ovo me podsjetilo na tetkovu priču o "paškoj" janjetini s Novog Zelanda.

Putuje smrznuta circa 10 tjedana i dođe - bez glave.

To izgleda užasno. Janje na ražnju, bez glave, a okus kao da jedeš paštašutu od kaučuka i starih šinjela.

#13:   Autor: Poppy Post Postano: 02.04.2007. 12:21

@Leteći, jes to kupio u Sve po deset kuna?!

#14:   Autor: DonQuijote Post Postano: 02.04.2007. 13:03

a i ti svašta jedeš, kraj sve ove naše bogomdane hrane...

#15:   Autor: legica_os Post Postano: 02.04.2007. 13:17

DonQuijote je napisao/la: ›
a i ti svašta jedeš, kraj sve ove naše bogomdane hrane...


ako ovako sirovi igledaju kao crvi mogu si misliti kako je to izgledalo pečeno..fuj...
Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Kineski racici - drlog Idite na [1], 2  Sljedeća  :| |:


Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 2.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::