Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Caipirinha

#1:  Caipirinha Autor: Leon Post Postano: 05.03.2007. 22:02

http://wiki.webtender.com/wiki/Caipirinha


#2:   Autor: Leon Post Postano: 05.03.2007. 22:24



#3:   Autor: Leon Post Postano: 05.03.2007. 22:27




Btw. Cachaca se moze naci i kod nas u trgovinama (70tak kuna)... ima nesto preko 40% alkohola...

Umjesto Cachace, moze se koristiti vodka, a tada se cuga naziva Caipiroska...

Odlican video:


#4:   Autor: cane Post Postano: 05.03.2007. 23:09

ova najgornja demonstracija nije baš najtočnija. inače se koristi smeđi šečer i crushed ice (zdrobljeni led). inače ovaj koktel je mrak. jako popularan u njemačkoj...

#5:   Autor: Leon Post Postano: 05.03.2007. 23:45

Zadnji video je najbolji... U pravilu, koristi se ono sto se ima ili zeli ;-), ne postoji neko superstrogo pravilo... ;-)

Oni koriste smedji secer, jer oni uglavnom imaju smedji secer (trska). I Cachaca se pravi od secerne trske. Takodjer, koriste limetu jer je to kod njih k'o kod nas jabuke... inace, limeta je kod nas u trgovinama oko 30-40kn/kg. ;-) Tako da je dozvoljeno zamijeniti ju s limunom, a cachacu s vodkom... ;-)

Kako god, zelim reci da nije toliko bitno strogo se drzati "izvornog recepta" (ako tako nesto uopce i postoji), koliko je bitno uzivati u cuganju i onome gdje te cuganje odvede. ;-)

#6:   Autor: Leon Post Postano: 06.03.2007. 0:06

Evo jos jedan video i recept... ;-)




Citat: › Start with a fresh lime of the Tahitian variety if you can find it (more lemon shaped than round). Cut off the ends, cut it in half, ... all » remove the core, and score it. Always remember to cut your limes BEFORE you start drinking. Place half a lime into a chilled rocks glass. Add two bar spoons of superfine sugar. Muddle well using a wooden or plastic muddler. Add cracked ice or ice cubes. Add 1.75oz Cachaca Fazenda Mae De Ouro. Shake well, pour and serve.

#7:   Autor: ilija Post Postano: 06.03.2007. 7:45

Leon je napisao/la: ›
Kako god, zelim reci da nije toliko bitno strogo se drzati "izvornog recepta" (ako tako nesto uopce i postoji), koliko je bitno uzivati u cuganju i onome gdje te cuganje odvede. ;-)


Znači ta Caipirinha je više kao neka filozofija cuganja a ne cuga s određenim sastojcima unutra? Smile

#8:   Autor: DonQuijote Post Postano: 06.03.2007. 8:18

is, pa pravio sam kajpirinju, i to s oriđiđi brazilcem, od nadrobljena leda, domaće rakije, bijela šećere i grožđa! bila je odlična! Smile

#9:   Autor: neja Post Postano: 09.05.2007. 12:47

ilija, caipirinha je prava stvar, pila sam je u brazilu, otkida totalno pitko i hladno na 35 celzija.....
ali ni domaće verzije nisu loše, ovisi jedino o društvu u kojem piješ
Osijek031.com » Ljepota, zdravlje, hrana » Caipirinha


Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::