#1: Nu2: Darinko Kosor [HSLS] - komentari Autor: Leteci mungos,
Postano: 16.10.2011. 17:13
Gledao danas tko njegovo gostovanje kod Stankovica? Ostao sam ugodno iznenadjen!
HSLS kao stranka nije u mom radaru jos otkad je iz nje izasao Gotovac, ali nakon danasnjeg nastupa Darinka Kosora bih mogao promijeniti misljenje.
Program i ideje koje je iznio, konkretne planove i brojke (umjesto populistickog izdrkavanja i presucivanja) gotovo u potpunosti odgovaraju mojim stavovima i idejama. Od radikalnih rezova, subvencioniranju, zupanijama, rezanju povlastene socijale do stava o predsjednickim ovlastima. Covjek je gotovo u potpunosti iznio moje stavove. ;-) Jedini minus smatram ukljucenje Budise, pa makar to bilo i zbog njegove sigurne pobjede u izbornoj jedinici gdje jasi HDZ.
Mozda i Kukuriku ima iste planove ili zeli uciniti isto, ali o tome ne smije javno govoriti jer pucaju na siroke narodne mase (koje ne bi shvatile zasto su neki potezi nuzni, ili se jednostavno boje za svoje privilegije), ali ovaj je to sve javno izrekao i jasno nam porucio kakav im je plan. Relativno detaljno, s konkretnim brojkama. Najkonkretniji i najjasniji nastuop od svih do sada.
Tek pored ovakvih poruka postaje jasno koliko je npr. jedan Lesar (pored Kukurikaca i on je bio jedna od mogucih opcija za koju mislim glasati) samo obican populist koji jako lose barata brojkama, ili ne barata uopce.
Tko ce biti nositelj HSLS liste za nasu izbornu jedinicu? Vrbosic? Iako je jos rano za govoriti (jos je cijela kampanja ispred nas), ali do sada mi se najvise svidja jasan i konkretan stav HSLS-a, odnosno Darinka Kosora, odnosno za sada vode na mojoj internoj glasackoj listi ;-)
Kako vi komentirate njegov nastup?
U svakom slucaju, toplo preporucam pogledati video [emisija Nedjeljum u 2]
|