#1: Kako oguliti rajcicu? Autor: Leteci mungos,
Postano: 04.07.2008. 17:22
Heureka!
Rajcica. Hladna, svjeza rajcica. Fantastican sisolik plod.Bas kao i ljudskih mu pandana, postoje razlicite velicine, oblici, teksture, boje i okusi, ali svim vrstama je zajednicko jedno - zilava kozica! Nevjerojatno je koliko ta tanana opna zna zapadati medju zube, lijepiti se za nepce i ukrasavati svjez istovar dokazujuci svoju nutritivnu nesvrsishodnost.
Ali, mukama je dosao kraj...
Prije nekog vremena sam cuo za trik kako oguliti rajcicu, ali bijah dovoljno skeptican da mi se nije dalo ni pokusati. Nevjerojatno jednostavno i nevjerojatno ucinkovito!
Rajcicu treba staviti u kipucu vodu (trebala bi biti bas kipuca, ili tek koju sekundu nekipuca) i tako drzati 10tak sekundi. Nakon toga se kozica guli k'o rukom odnesena. Cisti uzitak!
Nakon guljenja narezanu rajcicu staviti na 10-15 minuta u frizider ili 5-10 u zamrzivac da ponovo poprimi svoja osjezavajuca svojstva. Mljac...
Eto, mozda jos kome pomogne...
|