Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Laura nije samo anegdota

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Gemi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2963
Lokacija: Nebesa
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.09.2005. 11:19 
Naslov:  Laura nije samo anegdota
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uvijek kažem: "Tko nije čitao Julijanu Matanović, propustio je veliku stvar."
Ponovno se obistinjava...

"Laura nije samo anegdota", je nova knjiga lirskih eseja Julijane Matanović, kojom je Svijet knjige u Osijeku, proslavio svoj četvrti rođendan. Julijanin prepoznatljiv stil pisanja u prvom licu jednine, njezino osebujno izražavanje i priče iz bliske sadašnjosti, svrstavaju je sve više u književnike koji utiru put ka velikoj popularnosti. Naš bad koji prati sve one koji pišu na ovim prostorima je da sve što se piše smatramo - autobiografskim.
Svaka njezina knjiga, od prve - “Zašto sam vam lagala” pa do ove posljednje, istina sadržava autobiografske, ali i fikcionalne elemente, a kako autorica kaže "vjerojatno je to stvar našega mentaliteta ili kulture da sve tekstove pripisuju osobnom životu spisatelja" , pa se s tim moramo pomiriti. ;-)

Svijet knjige je ovo izdanje promovirao i upriličio neformalno, ali popularnost Julijane Matanović nije dozvolila da gostovanje prođe nezapaženo.

_________________
Gemi031
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Sasha
Post Postano: 05.09.2005. 6:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog nečega- ne smatram da je propustiti Julijanu Matanović velika stvar (može se, zbog kulture, ali nešto u njezinom pismu me odbija, mislim neopravdano predugačke rečeničetine zbunjujućeg sadržaja... Zato se prepuštam liberalnom djelovanju "De gustibus..."

Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: